21. 11. 2015

Zagorjanke izgubile tudi povratno tekmo z Leipzigom v pokalu EHF

Tudi na povratni tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF so rokometašice Zagorja visoko izgubile proti Leipzigu v gosteh. Nemke so zmagale z devetimi goli razlike, končni rezultat pa je bil 34:25 (17:9).

LEIPZIG - ZAGORJE 34:25 (17:9)

Leipzig - Dvorana Arena Leipzig, gledalcev: 1768, sodnika: Hajek in Macho (oba Češka).

Leipzig: Kramarczyk, Mazzucco 5, Mietzner 1, Peter 3, Hertlein 3, Schulze 5, Kudlacz-Gloc 2, Kurzke, Hubinger 5, Lang 4, Diehl, Minevskaja 1, Reissberg, Urbicht 5.

Zagorje: Perić, Kranjc 2, Stanko 2, Irman 5, Panger 2, Rebolj 4, Voglar 2, Ugrin 1, Prašnikar, Vrbnjak, Ljepoja 6, Ljubas 1.

Sedemmetrovke: Leipzig 2 (2), Zagorje 1 (1).

Izključitve: Leipzig 8 minut, Zagorje 4 minute.

Zagorjanke so končale svojo pot na mednarodni sceni, v tej sezoni pa nobene od štirih tekem v evropskem pokalu EHF niso igrale na domačem igrišču. Po zanesljivem skupnem zmagoslavju nad tekmicami s ciprske Nikozije s 93:26 so bile od slovenskih podprvakinj premočne rokometašice iz Leipziga, ki so dobile obe medsebojni tekmi v tem tednu.

Vodstvo slovenskih podprvakinj ni uspelo najti sponzorja, ki bi vsaj delno pokril stroške tekme pred domačimi gledalci, zato so Zagorjanke obe tekmi tretjega kroga pokala EHF odigrale v Nemčiji. Na obeh tekmah (prva je bila v Dessauu, druga v Leipzigu) je bil Leipzig boljši za devet golov: v petek je zmagal s 26:17, danes pa s 34:25 (17:9) in se s skupnim rezultatom 60:42 uvrstil v naslednji krog tekmovanja.

Igralke iz Zagorja so porazno odprle povratno tekmo, kajti že po pičlih osmih minutah igre so zaostajale z 1:8. K njihovi boljši igri ni pripomogla niti minuta odmora, še naprej so capljale za tekmicami iz vzhodnega dela Nemčije in polčas končale s primanjkljajem osmih golov (9:17).

V drugi polovici tekme v Leipzigu se razmerje moči ni bistveno spremenilo. Zagorjanke so bile malenkostno bolj enakovredne gostiteljicam, v celoti pa jim niso bile kos v nobeni rokometni prvini.

Proti nemški ekipi so Slovenke tako doživele še drugi visok poraz in se poslovile od nadaljnjega nastopanja v evropskem pokalu EHF. V slovenski ekipi je bila najbolj učinkovita Nataša Ljepoja s šestimi goli, Neli Irman je prispevala pet zadetkov.

EVROPSKI POKAL EHF ZA ŽENSKE - SEZONA 2015/16