24. 11. 2015

Krim Mercator proti Romunkam, Mlinotest proti Poljakinjam

Na žrebu parov evropskih pokalov v ženski konkurenci na Dunaju sta svoja nasprotnika dobila tudi slovenska kluba. Krim Mercator bo v osmini finala pokala pokalnih zmagovalk igral z romunsko ekipo Municipal Craiova, Mlinotest pa v pokalu Challenge s poljsko ekipo Start Elblag.

 

 

Krimovke so letošnjo evropsko sezono začele v ligi prvakinj, vendar so na šestih tekmah šestkrat izgubile in osvojile četrto oziroma zadnje mesto v skupini A. Zaradi tega se niso uvrstile v drugi del najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja, ampak bodo odslej igrale v pokalu pokalnih zmagovalk.

 

 

Žreb na Dunaju je odločil, da se bodo slovenske prvakinje v osmini finala evropskega pokala pokalnih zmagovalk pomerile z romunsko ekipo Municipal Craiova. Prva tekma bo 9. ali 10. januarja 2016 v Romuniji, povratna pa 16. ali 17. januarja 2016 v Sloveniji.

 

 

Romunsko ekipo Municipal Craiova trenira Simona Gogirla, nekdanja Krimova igralka. Ekipa je trenutno šele na sedmem mestu v domači ligi, v tretjem krogu pokala pokalnih zmagovalk pa so obakrat premagale srbski Radnički iz Kragujevca: na prvi tekmi v gosteh z 28:22, na povratni na domačem igrišču pa z 28:24.

 

 

V evropskem pokalu Challenge so igralke Mlinotesta v tretjem krogu izločile črnogorski Danilovgrad, potem ko so ga dvakrat premagale: 30:24 v gosteh in 22:18 v Ajdovščini. S tem so se uvrstile v osmino finala, ples kroglic na Dunaju pa je odločil, da bo njihov naslednji nasprotnik poljska ekipa Start Elblag.

 

 

Termina tekem med Mlinotestom in Start Elblagom sta enaka kot za Krim Mercator v pokalu pokalnih zmagovalk. Prva tekma bo 9. ali 10. januarja 2016 na Poljskem, povratna pa 16. ali 17. januarja 2016 v Sloveniji.

 

 

Ajdovke pri žrebu niso imele sreče, saj so si želele kakovostno manj močnega nasprotnika in čim krajše potovanje. A razpletlo se je drugače, saj jih poleg zelo močnega nasprotnika (Elblag si trenutno z Lublinom deli prvo mesto v poljski ligi) čaka tudi dolgo potovanje do skoraj 1400 kilometrov oddaljenega mesta Elblag ob Baltiškem morju.