28. 11. 2015

Velenjčani in Mariborčani v boj za skupinski del pokala EHF

Igralce Gorenja in Maribora Branika čakata v nedeljo, 29. novembra 2015, povratni tekmi tretjega predkroga evropskega pokala EHF. Velenjčani bodo ob 13. uri gostovali pri Holstebroju na Danskem, Mariborčani pa ob 17. uri pri Dinamu v Romuniji.

 

 

Skupni zmagovalci tekem tretjega predkroga se bodo uvrstili v skupinski del pokala EHF, kar jim zagotavlja še najmanj šest tekem v letošnji evropski sezoni. A slovenska kluba pred povratnima tekmama v gosteh nimata posebno dobrega izhodišča: Gorenje je proti Holstebroju doma izgubilo s 25:29, Maribor Branik pa je proti Dinamu iz Bukarešte zmagal le z golom prednosti (27:26).

 

 

Velenjčani so se s Holstebrojem srečali že v četrtfinalu istega tekmovanja v minuli sezoni in se po dveh tesnih zmagah - obakrat so slavili z golom razlike - uvrstili na zaključni turnir najboljše četverice v Berlinu. Čeprav "ose" niso navdušile niti v nedeljo proti Dancem na prvi tekmi v Rdeči dvorani niti na sredini ligaški tekmi v Ribnici (zmaga le s 27:24), so v taboru sloevnskih podprvakov optimistično razpoloženi.

 

 

"Na zadnjih dveh tekmah proti Holstebroju in Ribnici je bila naša igra daleč od pričakovanega in želenega. Zdaj je na nas, da končno le preklopimo na zmagovalno mentaliteto. Kljub domačemu porazu s štirimi goli razlike na Dansko ne gremo z belo zastavo. Če bomo pravi, sem prepričan, da imamo realne možnosti, da se prebijemo v skupinski del pokala EHF," pravi velenjski kapetan Niko Medved.

 

 

Na prvi tekmi v Velenju sta ekipo trenerja Gregorja Cvijiča strelsko uničila predvsem Peter Balling (11 golov) in Jonas Larholm (8), v danskih vratih pa je bil razpoložen Jonas Hansen s 13 obrambami. "Zavedamo se, da nas v Holstebroju čaka zelo težko delo, saj moramo zmagati s petimi goli razlike. Mislim, da smo tega sposobni, toda za dosego tega cilja moramo prikazati veliko boljšo igro kot na prvi tekmi v Rdeči dvorani," dodaja kapetan Medved.

 

 

Mariborčani so na prvi tekmi v domači dvorani Tabor zapravili odlično priložnost za visoko zmago proti Dinamu iz Bukarešte, saj so v drugem polčasu vodili že z 22:16 in 26:21. Toda končnici je minila povsem v znamenju Romunov, ki so na koncu izgubili samo z golom razlike (26:27) in imajo pred povratno tekmo na domačem igrišču vsaj na papirju večje možnosti za napredovanje v skupinski del pokala EHF.

 

 

"Vsekakor bi bilo narobe, če bi pred tekmo v Bukarešti razmišljali, kako ubraniti gol prednosti. Tudi v Romuniji bomo seveda šli na zmago, vsi bomo dali maksimum od sebe in upam, da se nam bo na koncu le izšlo. Po prvi tekmi v Mariboru smo še bolje spoznali nasprotnika in videli, kje so njegove glavne slabosti in kje lahko mi še pridobimo v primerjavi z njim," pravi mariborski vratar Gregor Čudič.

 

 

Na generalki pred evropsko tekmo v Romuniji so Mariborčani v 12. krogu v 1. NLB Leasing ligi gostovali v Kopru in izgubili z 21:26, kar je seveda slaba popotnica. A tudi Čudič meni, da bodo v Bukarešti pokazali drugačen obraz: "Že nekajkrat v tej sezoni smo dokazali, da smo sposobni odigrati dobre tekme. Verjamem, da se lahko v Maribor vrnemo kot udeleženci skupinskega dela pokala EHF, kar bi bilo dobro tako za igralce kot celoten klub."

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2015/16