4. 2. 2015

Krimovke odhajajo k ranjenemu Vardarju

Rokometašice Krima Mercatorja bodo po sobotnem domačem porazu proti Thüringerju v 1. krogu glavnega dela lige prvakinj to soboto v Skopju iskale prvi točki v tem delu tekmovanja. Tekmec v 2. krogu bo poimensko zelo močan Vardar, ki bo prav tako skušal popraviti vtis iz 1. kroga.

 

 

"Zelo mi je žal teh dveh točk proti Thüringerju. Bile smo pripravljene ju vzeti, ampak se ni izšlo tako, kot smo pričakovale po prvem polčasu. Naredile smo preveč napak, težave smo imele pri realizaciji. Če bi šle igrat spet naslednji dan, menim, da bi tekmo zmagale," pravi Krimova vratarka Miša Marinček.

 

 

Marinčkova pred gostovanjem v Skopju dodaja: "Zdaj nas čakajo težke preizkušnje, ampak me nimamo česa izgubiti, lahko le veliko pridobimo. Lahko gradimo na ekipi, prihodnosti in verjamemo, da bomo konkurenčne v vseh segmentih igre in da lahko komu zagrenimo življenje."

 

 

Zdaj krimovke čaka skopski Vardar, ki razpolaga s številnimi vrhunskimi igralkami - med njimi tudi nekdanjimi članicami Krima Andreo Lekić, Andreo Penezić in Barbaro Varlec-Lazović. A igralke Vardarja niso ravno zgled uigranosti oziroma ekipnega duha, ne nazadnje so s precej povprečno igro izgubile v Leipzigu na prejšnji tekmi.

 

 

"Tisto tekmo sem gledala. Gotovo je nerazumljivo, da tako kakovostne igralke igrajo na tako nizki ravni. Vem pa, da je to tudi posledica notranjih dogajanj. Angažirali so danskega trenerja Kima Rasmussena, ki je po tej tekmi odstopil," pravi Krimova trenerka Marta Bon.

 

 

"Vprašanje je, kdo je sestavljal taktiko, kdo je določal kadrovsko strukturo ...," je o nekaj razprtijah v Vardarju povedala Bonova, ki pa poudarja, da jih makedonska ekipa ne zanima toliko, saj imajo same s sabo veliko dela, posebej po prihodu srednje zunanje Allison Pineau.

 

 

Kljub temu Sanja Gregorc vidi določene Krimove prednosti, ki bi jih lahko Krim v Skopju unovčil. "Res je, da določene igralke poznamo, nekatere smo z njimi tudi vadile. Mogoče je tukaj nekaj naše prednosti. Bistveno pa se mi zdi to, da si zaupamo, da zmanjšamo število tehničnih napak in izboljšamo realizacijo. Potem bo vse lažje," meni Sanja Gregorc.

 

 

V Krimovem taboru sicer pripravljajo nekaj različic, predvsem v obrambi, s katerimi bodo skušale presenetiti tekmice. Tudi s tako imenovanim "flajštrom", ki se je izkazal za zadetek v polno v prvem polčasu tekme proti Thüringerju.

 

 

Tekma v Skopju se bo v soboto, 7. februarja, začela ob 19. uri, sodili pa jo bosta srbski sodnici Vanja Antić in Jelena Jakovljević. (sta)

 

 

Foto: RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2014/15