11. 2. 2015

Velenjčani v prvem krogu skupinskega dela pokala EHF izgubili v Hamburgu

Rokometaši velenjskega Gorenja so v tekmi 1. kroga evropskega pokala EHF (skupina A) v gosteh izgubili proti nemškemu Hamburgu z 28:33 (14:15). Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 21. februarja, gostila norveški Haslum.

 

 

HAMBURG - GORENJE VELENJE 33:28 (15:14)

 

 

Hamburg - Športna dvorana, gledalcev: 1589, sodnika: Pichon in Reveret (oba Francija).

 

 

Hamburg: Bitter, Herrmann, Schröder, Simicu 5, Jansen 3, Papriow, Toft Hansen 6, Đorđević, Lindberg 7, Hanisch, Brauer, Mahe 5, Hens, Dominković, Pfahl 7, Feld.

 

 

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović 1, Cehte, Medved 2, S. Burić 6, Szyba 3, Skube 5, Golčar, Šoštarič 7, Kleč, Dobelšek, Gams, Nosan, Dujmovič 4, Bećiri.

 

 

Sedemmetrovke: Hamburg 7 (5), Gorenje Velenje 6 (2).

 

 

Izključitve: Hamburg 10 minut, Gorenje Velenje 18 minut.

 

 

Rdeč karton: Medved (51.).

 

 

 

Velenjski rokometaši so se v Hamburgu prikazali v lepi podobi. Večji del tekme so bili povsem enakovredni favoriziranim domačim rokometašem, v zadnjih petnajstih minutah pa so malce popustili in ostali praznih rok. Slovenski podprvak se bo v prihodnjem krogu v soboto, 21. februarja, v Rdeči dvorani pomeril z norveškim Haslumom.

 

 

Izbranci velenjskega trenerja Ivana Vajdla so na najboljši možni način odprli tekmo v Nemčiji in si po devetih minutah priigrali tri gole prednosti (4:1), le tri minute kasneje pa povišali na 6:2.

 

 

V prvih dvajsetih minutah so prevladovali v vseh segmentih rokometne igre, nato pa padli in gostiteljem dovolili, da so se jim po hudem boju v 24. minuti približali na gol (9:8). Favorizirani gostitelji so jih v 28. minuti ujeli (11:11), Velenjčani pa so na velik odmor odšli z zaostankom gola (14:15).

 

 

V drugi polovici tekme se je v tukajšnji dvorani odvijal ogorčen boj za vsako žogo, v rahli rezultatski prednosti so bili gostitelji, a "ose" so jim vztrajno dihale za ovratnik in v začetku zadnje četrtine dvoboja celo povedle z 22:21.

 

 

Nato so rokometaši iz Hamburga naredili delni izid 4:0, Velenjčani so zaostali z 22:25, v nadaljevanju pa navkljub veliki želji po prevratu morali priznati premoč gostiteljem, ki so si pet minut pred koncem priigrali neulovljivo prednost štirih golov (29:25).

 

 

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Mario Šoštarič s sedmimi in Senjamin Burić s šestimi goli. (sta)

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15