12. 2. 2015

Krimovke nameravajo drago prodati svojo kožo

Rokometašice Krima Mercatorja so na uvodnih dveh tekmah drugega dela evropske lige prvakinj proti nemškemu Thüringerju in makedonskemu Vardarju iz Skopja ostale praznih rok. V petek, 13. februarja, bodo gostile izjemno močne igralke Budućnosti.

 

 

Dvoboj slovenskih in črnogorskih prvakinj se bo v osrednji ljubljanski dvorani pričel ob 18. uri. Ekipa iz Podgorice je absolutna favoritinja petkovega obračuna v stožiški dvorani. Svojo moč je prikazala že v skupinskem delu, kjer je osvojila enajst točk po obračunih z Vardarjem, Thüringerjem in hrvaško Podravko iz Koprivnice, v drugem delu najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini pa je zanesljivo ukanila še ruski Dinamo iz Volgograda in nemški Leipzig.

 

 

Zmagovalke lige prvakinj iz leta 2012 in lanske osmoljenke finalnega obračuna proti madžarskemu Györu na sklepnem turnirju v Budimpešti bodo bržkone previsoka ovira za ljubljanske rokometašice, ki se na uvodnih dveh tekmah niso izkazale, predvsem porazno predstavo pa so prikazale konec minulega tedna, ko so v Skopju izgubile s 30:41.

 

 

"Smo v obdobju, ko se moramo učiti iz izkušenj in se krepiti po porazih. To ni enostavno, bodisi za igralke ali klub, a moja ocena je, da gre za razvoj. Če bomo dovolj modri in medsebojno povezani, potem se bomo iz tega tudi zelo veliko naučili," je po slabem uvodu v drugi del evropske lige prvakinj dejala trenerka Krima Marta Bon.

 

 

"Budućnost je še za nekaj odtenkov kakovostnejša od Vardarja. Gre za ekipo, ki je še bolj urejena po hierarhiji ter po vertikali in horizontali. V tem trenutku je zelo težko govoriti o njeni slabosti, zares deluje kakovostno in povezano, izpolnjuje vse, kar danes potrebuje ekipa na ravni vrhunskega športa," je z izbranimi besedami o Budućnosti dejala Bonova.

 

 

Pred tekmo z vodilno ekipo v skupini, ki je zbrala že 11 točk (Krimovke imajo samo 2), je Bonova dodala: "Na petkovi tekmi bomo skušali čim dražje prodati svojo kožo. Sem večna optimistka, dvoboji s favoriziranimi ekipami so zame vedno velik izziv. Proti Črnogorkam bomo lahko dobro igrali le v primeru, da se medsebojno povežemo in prikažemo drzno predstavo, ob tem pa potrebujemo tudi več medsebojnega zaupanja. Delam na tem, da bi to vzbudila v moji ekipi, do določene mere sem v tem uspela, do določene mere pa ne. Istočasno moramo loviti dober izid, saj je eden od naših podciljev tudi razvoj ekipe, igre in posameznic za naprej."

 

 

V ljubljanski ekipi imajo določene zdravstvene težave, pred dvobojem z Budućnostjo pa so najbolj problematične Alja Koren, Ekaterina Čečkova, Miša Marinček in Elizabeth Omoregie. (sta)

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2014/15