13. 2. 2015

Kljub popravljanju vtisa pričakovan poraz Krima Mercatorja

Rokometašice Krima Mercatorja so v 3. krogu glavnega dela lige prvakinj v Stožicah izgubile proti podgoriški Budućnosti z 20:23 (8:16). Krimovke naslednji dvoboj v tem tekmovanju čaka 1. marca, ko bodo gostovale pri Thüringerju.

KRIM MERCATOR - BUDUĆNOST 20:23 (8:16)

Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev: 450, sodnika: Jurinović in Mrvica (oba Hrvaška).

Krim Mercator: Petruhina, Arcjuhovič, Jurič, Luković, Čečkova, Pineau 3, Mavsar 7 (5), Hrnčič, Goudjo, Stefanišin, Bajramoska 5, Marinček, Omoregie 5, Koren, Janković, Gregorc.

Budućnost: Petrović 5, Neagu 5 (2), Nikolić, Woltering, Dalby, Rajčić, Bulatović 4, Žderić, Ramusović, Cvijić 2, Mehmedović 4, Despotović, Pavičević 2, Byzdra, Knežević 1.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 8 (5), Budućnost 2 (2).

Izključitve: Krim Mercator 2 minuti, Budućnost 10 minut.

Dvakratne evropske prvakinje so proti Budućnosti izgledale svetlobna leta oddaljene od nekdanje slave. Predvsem v prvem polčasu je nemoč proti izrazitim favoritinjam iz Podgorice naredila svoje, v prve pol ure si je namreč Budućnost priigrala odločilno prednost in na koncu zasluženo prišla do novih dveh točk (tekme v tej sezoni lige prvakinj sploh še ni izgubila).

Na drugi strani pa Krim, ki mu ne gre očitati borbenosti, razpoloženost strelk pač (zadevale so le štiri igralke), ostaja prikovan na dno skupine 1 praktično brez možnosti za napredovanje.

Čeprav je trenerka Krima Marta Bon tekmo začela z Mišo Marinček v vratih, Tamaro Mavsar in Majo Luković na krilih, Elizabeth Omoregie na položaju krožne napadalke ter z Allison Pineau, Aljo Koren in Mirjeto Bajramosko na zunanjih položajih, je ta postava le za relativno kratek čas obstala na igrišču.

Po izidu 2:2 so namreč favorizirane gostje iz Črne gore začele resno upravičevati svojo vlogo. V obrambi so zlahka onemogočale Krimovo postavo, ki se je ob nemoči že v uvodnih trenutkih pogosto menjala, v napadu pa so znale izkoriščati svojo kakovost in moč.

Z delnim izidom 5:0 so v 12. minuti vodile že z 9:3, v 19. minuti pa je razpoložena Romunka Cristina Neagu zadela že za 12:5. To je že jasno nakazalo, v katero smer se bo odvila tekma lanskih finalistk tega tekmovanja in ljubljanskega kluba, ki bolj ali manj skuša zgolj preživeti in razvijati mlade igralke. V tem pogledu je danes zadovoljila Omoregiejeva.

Podobno razmerje moči se je nadaljevalo do konca polčasa, tako da je Budućnost drugi polčas začela z zajetno in glede na prikazano tudi že z odločilno prednostjo osmih zadetkov.

Ko so izbranke Dragana Adžića v uvodu drugega dela z delnim izidom 3:0 prišle že na 19:8, je bil zmagovalec odločen, vse drugo so bili zgolj kozmetični popravki končne razlike in izida. Domačim je ob številnih nenatančnih strelih gostij sicer uspelo znižati zaostanek tudi na vsega štiri zadetke, v 60. minuti celo na tri.

A vse to je bilo zgolj popravljanje vtisa, čeprav je obramba delovala precej bolje, prav tako pa napad s Pineaujevo in Omoregiejevo na čelu, ki je v veliki meri poskrbel za delni izid 9:2 in omenjeno znižanje zaostanka. Kljub na koncu relativno nizkemu porazu je imela Budućnost večino časa vse vajeti igre v svojih rokah in tekmice držala na varni razdalji.

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Najbolj mi je žal, da smo tako jalovo začele tekmo. V napadu res nismo mogle priti do priložnosti. Če smo prišle, pa je vratarka naredila svoje. Očitno smo bile tudi pri strelih predvidljive. V drugem polčasu pa se je pokazalo to, k čemur težimo. V prvem polčasu smo bile počasne, nismo izvajale hitrih centrov, ne protinapadov. Očitno je bilo preveč strahospoštovanja do Budućnosti, ki je res vrhunska ekipa. V prihodnje bomo poskušale podaljševati kakovostna obdobja igre, vsaka tekma pa znova pokaže, da nas čaka veliko dela, in razkrije naše omejitve. Ampak po slabem prvem delu smo se vrnile, kar je dober pokazatelj. Elizabeth Omoregie je tudi pokazala, kako se bori, je bila drzna, hitra, neustrašna. Želim si, da bi jih bilo še več takšnih. Ona ima potencial za vrhunski rokomet, vse ga pač nimajo."

Alja Koren, igralka Krima Mercatorja: "Rekla bi, da smo na začetku mogoče delovale nemočne. Ampak smo se še malo iskale. Ob polčasu smo si rekle, da gremo na vse ali nič, da se borimo do konca, potem pa smo pokazale povsem drugačno igro in dokazale, da se lahko kosamo z ekipami, ki so v vrhu Evrope." (sta)

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2014/15