14. 2. 2015

Celjani brez strahu proti favoriziranemu Veszpremu

Rokometaše Celja Pivovarne Laško v devetem krogu skupine C v evropski ligi prvakov čaka težko gostovanje na Madžarskem. V nedeljo, 15. februarja, ob 18.45 bodo igrali proti favoriziranemu Veszpremu.

 

 

Celjani so po osmih tekmah v skupinskem delu evropske lige prvakov zapravili možnosti za preboj v osmino finala, pred njimi pa sta še dve tekmi. Najprej se bodo v nedeljo v gosteh pomerili pri izjemno močnem madžarskem Veszpremu, slab teden dni kasneje pa bodo na domačem igrišču gostili še ruske Čehovske medvede.

 

 

Slovensko obarvani francoski Montpellier je v začetku lanskega decembra z zmagoslavjem v Zlatorogu razblinil celjske sanje o uvrstitvi v izločile tekme, a slovenski prvak, ki je na dosedanjih osmih tekmah v skupini C premagal nemški Rhein-Neckar Löwen in Čehovske medvede, po dvakrat izgubil z makedonskim Vardarjem iz Skopja in Montpellierjem, po enkrat pa z Veszpremom in Rhein-Neckarjem Löwnom, se želi na zadnjih dveh tekmah prikazati v lepi luči.

 

 

Ekipa iz mesta ob Savinji bo prvo priložnost po dokazovanju imela že konec tega tedna, ko bo v mestu, ki je le streljal oddaljeno od Blatnega jezera, gostovala pri izjemno močnemu madžarskemu predstavniku in enemu glavnih pretendentov za končno zmago v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Ta je svojo moč dokazal že v skupinskem delu, saj je na osmih tekmah dosegel sedem zmag in doživel le poraz proti nemškemu tekmecu iz Mannheima ter ima pred zadnjima dvema tekmama tri točke prednosti pred drugouvrščenim Vardarjem.

 

 

V madžarski ekipi nastopajo številni najbolj vroči rokometaši na svetu, v tej zvezdniški zasedbi pa je tudi občasni slovenski reprezentant Gašper Marguč, skupno pa kar pet nekdanjih članov celjskega kluba: Mirko Alilović, Renato Sulić, Mate Lekai in Mirsad Terzić.

 

 

Trener celjske ekipe Branko Tamše se veseli prve mednarodne preizkušnje po dvomesečnem premoru. "V tem trenutku je celjska ekipa v dobrem stanju. Z izjemo igralcev, ki okrevajo po poškodbah in nekaterih, ki jih je v zadnjih dneh napadla viroza. Do zdaj sta težave z njo imela Ivan Sliškovič in Blaž Janc. Upam, da bo ostalo pri tem. Zavedamo se, da v nedeljo odhajamo v nabito polno dvorano v Veszpremu, k tekmecu, ki cilja na sam vrh lige prvakov. Veszprem je ekipa, ki na vsaki tekmi želi zmagati, zmleti tekmeca. To je slog igre, ki ga tudi sam zagovarjam, torej brez popuščanja in kalkulacij," je uvodoma dejal trener Branko Tamše.

 

 

"Pričakujem težko tekmo. Želimo prikazati vse naše sposobnosti, hkrati pa nadaljevati tam, kjer smo pred odmorom ostali. V Veszpremu bomo videli, kje smo. Pripravili se bomo dobro in upam, da bomo tekmo odigrali v čim bolj polni postavi. Na tej tekmi lahko veliko dobimo, čeprav na lestvici ne moremo napredovati. Gremo po dodatno izkušnjo, točki bi bili lepa spodbuda. Veszprem lahko z zmago nad Celjem potrdi prvo mesto v skupini, zavoljo tega bo igral brez kančka podcenjevanja. Mi moramo naše zamisli čim bolj udejanjiti na igrišču. Če bomo v tem uspešni, potem bo tekma z rezultatskega vidika zelo zanimiva," je še dejal Tamše.

 

 

Podobna pričakovanja ima tudi celjski vratar Urban Lesjak, ki je v pripravljalnem obdobju podaljšal sodelovanje z matičnim klubom in sedaj sproščeno pričakuje nadaljevanje tekem. "Zelo vesel sem, da je v tem vmesnem obdobju prišlo do podaljšanja sodelovanja s klubom in da bom imel sedaj še večjo odgovornost v prihajajočih sezonah. Mislim, da smo glede na potek tekme proti Svišu v Ivančni Gorici v tem trenutku nekje v podobni formi, kot smo bili na začetku sezone," pravi vratar Urban Lesjak.

 

 

"To je za nas kar dober obet, vsi skupaj pa se veselimo težke preizkušnje, kot bo ta v nedeljo proti Veszpremu v gosteh. Prepričan sem, da lahko v Veszpremu tudi vzamemo kakšno točko. Naša prednost bo gotovo neobremenjenost in zaradi tega nas čaka ena lepa tekma, kjer gremo gotovo na zmago. Čeprav se zavedamo, da je Veszprem veliki favorit," dodaja Lesjak.

 

 

Madžarsko-slovenski klubski dvoboj se bo v nedeljo, 15. februarja, pričel ob 18.45. (sta, cpl)

 

 

Foto: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2014/15