28. 2. 2015

Krimovke v četrtem krogu lige prvakinj gostujejo v Nemčiji

Rokometašice Krima Mercatorja bodo po 14-dnevnem premoru v nedeljo, 1. marca, igrale tekmo četrtega kroga glavnega dela evropske lige prvakinj. Gostovale bodo pri nemškem Thüringerju, tekma pa se bo začela ob 14. uri.


Nemke so bile boljše že na prvi medsebojni tekmi na začetku glavnega dela lige prvakinj, ko so v Stožicah slavile s 26:23. Kljub temu, da imajo krimovke zgolj teoretične možnosti za preboj v nadaljnje tekmovanje, kamor peljejo prva štiri mesta v skupini, se ne predajajo vnaprej.
 
 
Toda slovenske prvakinje bodo v Nemčiji nastopile brez prve zvezdnice, Francozinje Allison Pineau. Klubsko vodstvo je sporočilo, da so z njo sporazumno prekinili sodelovanje, uradni razlog pa naj bi bili različni pogledi na dolžino glede realizacije tekmovalnih ciljev. Pineaujeva, leta 2009 najboljša igralka sveta, je v Ljubljano prišla novembra lani.


"Dejstvo je, da smo na prvi tekmi začeli zelo dobro, naredili smo vse, kar smo si zamislili. Prekinili smo organizacijo igre v napadu, v prvem delu odrezali Nadjo Nadgornajo, po mojem mnenju najboljšo igralko nemške ekipe, ki pa nas je v drugem polčasu dotolkla," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedala trenerka Krima Marta Bon in se ozrla na naslednji obračun z Nemkami.
 
 
"To tekmo bomo začeli podobno, poskušali bomo igrati v takem ritmu kot takrat v prvem polčasu in podaljšati to dobro obdobje igre tudi na drugi polčas. Zelo veseli bi bili, če bi nam uspela ta revanša. Torej želimo zmagati. Seveda se zavedamo, da smo si postavili zelo zahteven cilj, ampak nikoli ne veš, kajti v športu je vse mogoče," je dodala Bonova.
 
 
Bonova priznava, da bo morala ekipa že proti Thüringerju precej izboljšati realizacijo. "Že celo sezono v ligi prvakinj imamo težave z realizacijo, kar se nam je dogajalo na skoraj vseh evropskih tekmah. Za ta nivo tekmovanja imamo premalo učinkovit napad, zato moramo ta del igre krepko izboljšati. Obramba je precej boljši del v igri naše ekipe," meni trenerka Marta Bon.


Kaj so pa v tem času Ljubljančanke naredile na tem, da bodo bolj konkurenčne v Evropi? "Gotovo je, da so nekatere igralke dobile prepotrebne izkušnje s temi težkimi tekmami. Zadovoljna sem z napredkom Lare Hrnčič v obrambi, pa Elizabeth Omoregie zelo hitro napreduje. Dobro je, da smo v obrambi odigrali nekaj dobrih tekem in pripravili določena presenečenja. Dobra je bila tudi vratarka Miša Marinček, pa tudi v določenih delih Sergeja Stefanišin, krila so zelo kakovostna, nekaj imamo pa še odprtih stvari, na primer na položaju krožne napadalke," pravi Bonova.
 
 
Za tekmo sta vprašljivi Lara Hrnčič zaradi težav z modrostnim zobom in Alja Koren, ki ima težave z vratom, zato pa bo v polnem pogonu kapetanka Tamara Mavsar. "Gre za tekmeca, ki bi ga na prvi tekmi morali premagati oziroma se mu upirati vseh 60 minut. Žal mi je, da nam to ni uspelo, je pa ta sezona specifična, saj veliko delamo na tem, da popravimo sami sebe. Prepričana sem, da bomo v nedeljo sposobni odigrati več kot le 30 dobrih minut," meni Tamara Mavsar.


"Proti Nemkam nam je lahko žal za dve točki, ki jih nismo osvojile na prvi tekmi v Ljubljani. Takrat smo imele težave predvsem z realizacijo, saj smo imeli v igri tudi obdobja, ko kar deset minut nismo dosegle gola. Predvsem to bo potrebno popraviti in potem mora priti tudi rezultat. Upam, da bomo v Nemčiji nadoknadili izgubljeni tekmi iz Stožic," upa Krimova vratarka Miša Marinček.
 
 
Tekmo v Nordhausnu, ki bo v nedeljo, 1. marca 2015, ob 14. uri bosta sodili Francozinji Charlotte in Julie Bonaventura.
 
 
 
Foto: RK Krim Mercator
 
 
 
EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2014/15