27. 2. 2015

Prvi prejemnik nagrade Iztoka Puca je Ormožan Tilen Kosi

Besede so meso postale. Olimpijski komite Slovenije in Rokometna zveza Slovenije bosta jutri udejanjili dogovor o nagradi v spomin na Iztoka Puca. Prvi prejemnik nagrade je Tilen Kosi, član slovenske reprezentance U-17 in igralec Jeruzalema Ormoža.

Iztok Puc je bil sijajen rokometaš, ki je v svoji karieri osvojil vse, kar je moč osvojiti. Od naslova olimpijskega prvaka do naslova evropskega klubskega prvaka. Puc je za boleznijo umrl leta 2011, kasneje pa sta se hrvaški in slovenski olimpijski komite, skupaj z rokometnima zveza, dogovorila za skupno nagrado, ki se bo vsako leto podeljevala mlademu in nadarjenemu igralcu. Prvi dobitnik nagrade v Sloveniji bo postal Tilen Kosi, igralec Jeruzalema Ormoža in član reprezentance mlajših kadetov, ki bo letos nastopila na olimpijskih igrah evropske mladine.


V spomin na leta 2011 mnogo prezgodaj umrlega nekdanjega izvrstnega rokometaša Iztoka Puca sta se hrvaški in slovenski olimpijski komite dogovorila, da bodo mladi hrvaški in slovenski rokometaši vsako leto prejemali štipendijo, poimenovano po njem. Natančneje, vsako leto po en slovenski in en hrvaški športnik do 18 let. Letošnji prejemnik je rokometaš Ormoža in član slovenske selekcije mlajših kadetov (letnik 1998 in mlajši) Tilen Kosi. Mladenič, ki je zelo uspešen tudi v šoli, bo diplomo prejel pred začetkom tekme Jeruzalem Ormož - Trimo Trebnje, nagrado pa bo podelil predsednik OKS Bogdan Gabrovec.