7. 3. 2015

Gorenje v četrtem krogu pokala EHF doma proti Švicarjem

Rokometaše Gorenja v četrtem krogu skupinskega dela v evropskem pokalu EHF čaka tekma v domači Rdeči dvorani. Velenjčani bodo v nedeljo, 8. marca, ob 19. uri gostili švicarsko ekipo Pfadi Winterthur.

 

 

S Švicarji so se velenjski rokometaši srečali že v prejšnjem krogu v Winterthurju, kjer so prepričljivo zmagali s 35:26 (16:12). V domačem taboru napovedujejo takšen scenarij tudi na povratni tekmi pred domačimi gledalci.

 

 

Zaradi nastopa v pokalu EHF so slovenski podprvaki v sredo vnaprej odigrali tekmo 19. kroga v 1. NLB Leasing ligi. Na gostovanju pri Slovanu v Ljubljani so sicer zmagali z 28:25, vendar so se morali zelo potruditi za zmago, saj so po rezultatu 22:22 odpor gostiteljev strli šele v končnici tekme.

 

 

"Trend zadnjih nekaj tekem je, da evropske tekme igramo bolje kot domače. To moramo popraviti. Borimo se za naslov državnega prvaka in takšno igro bi tudi morali pokazati na parketu. To dolgujemo sebi in našim navijačem. Oni so tisti, ki nas spremljajo povsod, in verjamem, da jim ni vseeno, ko morajo trepetati v zadnjih sekundah tekme," pravi kapetan Niko Medved.

 

 

Kljub visoki zmagi v Švici pričakuje Medved v Rdeči dvorani povsem drugačnega nasprotnika. Toda kljub temu je optimistično razpoložen: "Na gostovanju smo Pfadi Winterthur pred domačim občinstvom premagali z visoko razliko. Mislim, da se nam bodo zaradi tega hoteli maščevati. V Velenje bodo prišli bolj motivirani, bolj željni zmage, zato bo tekma težja, kot je bila v Švici."

 

 

Po začetnem porazu proti Hamburgu v Nemčiji (28:33) je Gorenje dvakrat zapored zmagalo: najprej doma proti norveškemu Haslumu (34:21), nato pa še na gostovanju pri Pfadiju Winterthurju (35:26). Ker je Hamburgu spodrsnilo proti Haslumu na Norveškem (32:34), si Velenjčani z Nemci delijo prvo mesto v skupini A s po 4 točkami, Pfadi Winterthur in Haslum pa ima po 2.

 

 

Glede na razpored prihajajočih tekem in formo, ki jo Velenjčani kažejo v Evropi, so apetiti narasli, z njimi pa tudi pritiski. A po Medvedovih besedah jih v ekipi ni čutiti: "Mi ne razmišljamo o prvem mestu v skupini. Misli so usmerjene le v naslednjo tekmo, v naslednjo zmago. To je edini način, da lahko resnično dosežemo naš cilj oziroma ga eventualno s prvim mestom tudi presežemo."

 

 

Medtem ko so se Velenjčani med tednom v domačem prvenstvu mučili s Slovanom, so čisto drugačno igro v švicarski ligi prikazali igralci Pfadija Winterthurja. V sredo so dobili derbi na gostovanju pri ekipi Kadetten Schauffhausen so zmagali z 28:26 in še povečali točkovno prednost na prvenstveni lestvici.

 

 

Švicarji v Rdeči dvorani ne bodo nastopili v najmočnejši postavi. Na seznamu poškodovanih je še vedno Slovenec Dino Bajram, vprašljiv je nastop Milana Čorovića zaradi težav s preponami, zagotovo pa ne bo Luke Marosa, ki se je poškodoval na tekmi proti Gorenju (padec na roko in počena kost v zapestju), zato je moral na operacijski poseg.

 

 

"V Švici smo pokazali zelo dobro igro, a to seveda ne pomeni, da jo bomo zlahka ponovili tudi v Velenju. Čaka nas težka tekma, zmaga pa je skoraj nujna v boju za zanesljivo uvrstitev v četrtfinale. Z morebitnim porazom pred domačimi gledalci bi izničil pomembni točki iz Švice," pravi trener Ivan Vajdl, ki ne bo mogel računati na poškodovana Kristiana Bećirija in Jerneja Papeža.

 

 

Ker bo tekma s švicarskim klubom prav na dan žensk, imajo predstavnice nežnejšega spola prost vstop (brezplačen) v Rdečo dvorano. Tekma Gorenje Velenje – Pfadi Winterthur bo v nedeljo, 8. marca, ob 19. uri, sodila pa jo bosta Španca Carlos Luque Cabrejas in Ignacio Pascual Sanchez.

 

 

 

Foto: RK Gorenje Velenje

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15