7. 3. 2015

Ljubljana - Branik 32:29 (17:12)

Na zanimivi tekmi so Ljubljančanke v boju za pomembne točke gostile rokometašice Branika. Ljubljančanke so vodile od prve minute, a gostje so se v zadnjih minutah nevarno približale. Pomembni točki in s tem skok na mesta, ki v prihodnji sezono zagotavljajo mesta med elito, sta vendarle ostali doma.

Ljubljančanke so v prvih minutah tekme povsem nadigrale gostje in zdelo se je, da bo tekma kaj hitro odločena. Po prvih desetih minutah so domačinke vodile že z 9:2, a Mariborčanke se niso predale. V prvem polčasu so se trikrat približale na tri zadetke zaostanka, nazadnje pri 13:10. Ljubljančanke so vsakič znova dodale nekaj malega in uhajale na višjo prednost. Prvi polčas se je tako končal pri rezultatu 17:12.

Drugi polčas se je začel podobno, kot prvi. Ljubljančanke so dokazovale, da si še kako želijo nove zmage. Najvišjo razliko so postavile pri +8, prvič v 40. minuti pri rezultatu 23:15. Visoko prednost so držale vse tja do 52. minute. Karton rdeče barve prejela Tjaša Stanko, ki je pregrobo zaustavila Ano Abina. Rdeč karton je predramil gostje, ki so s serijo štirih zaporednih zadetkov prišle na le dva zadetka zaostanka (29:27). A domače rokometašice so še zadnjič strnile vrste in kljub tretji dvominutni kazni Saide Čehič prišle do zaslužene in pomembne zmage.

Natalija Kundija je z devetimi zadetki postala prva strelka domačink, Ana Abina je kljub močnemu udarcu pogumno nadaljevala z igro in zbrala sedem zadetkov. Tjaša Stanko je pri gostjah izstopala z desetimi zadetki.

Ljubljana - Branik 32:29 (17:12)

Ljubljana - Dvorana ZŠD Krim, 80 gledalcev. Sodnika: Košir, Sintič

LJUBLJANA: Jantol, Kujundžič, Sačer 2, Abina 7, Petauer 1, Čačič, Zof, Černivec, Štular, Čehič 4, Kundija 9, Beganovič 5, Oder 1, Zrimšek 3.

BRANIK: Dukarič, Hrastnik 1, Kreft 1, Gomilšek 3, Stanko 10, Trobas 1, Želj 5, Frangež 1, Krajnc, Abramovič, Horvat, Oberžan 1, Borovčak 5, Kelc 1.

Sedemmetrovke: Ljubljana 3 (3), Branik 1 (1)

Izključitve: Ljubljana 10 minut, Branik 12 minut

Rdeča kartona: Stanko (52', Branik), Čehič (60', Ljubljana)

Ob pogledu na tribune je bilo jasno, za kako pomembno tekmo v boju za obstanek v prvi ligi je šlo. Prišla je praktično celotna članska zasedba iz Naklega, ki je še ena od ekip, ki se bori za obstanek. Slednje bodo jutri znova v Ljubljani, saj jih čaka gostovanje pri Krimovkah.