7. 3. 2015

Mlinotest Ajdovščina – Krka 26:17 (12:10)

Mlinotest Ajdovščina – Krka 26:17 (12:10)

 

Ajdovščina - Dvorana ŠC Police. 220 gledalcev. Sodnika: Kočevar (Ribnica) in Turnšek (Celje).

 

MLINOTEST AJDOVŠČINA: Bratina, Srečkovič (12 obramb), Tomsič, Lokar, Jesenko, Tripkovič, Čermelj, Sanabor, Rojc 9 (2), Svetik, Jonovič, Pipan, Čajko 6, Kavčič 1, Ferfolja 3, Schuster 7. Trener: Dušan Vidmar.

 

KRKA: Hajdinjak (0 obramb), Korenič (9 obramb), Pavlič, Prošek 1, Ražem 1, Fabjan, Kramar, Leskovec 2, Avbelj 6 (3), Pavlič, Rudman Tjaša 2, Radojčič, Valjavec 1, Barbič, Rudman Anja 1, Veble 3; trener Kranjčič Salvador

 

Sedemmetrovke: Mlinotest 5 (5); Krka 5 (5)

Izključitve: Mlinotest 20 minut, Krka 18 minut

 

V boju za čim višje mesto v državnem prvenstvu sta se v Ajdovščini srečali ekipi s podobnimi cilji. Mlinarke so se tokrat hotele oddolžiti za poraz v gosteh (-3), kar jim je tudi uspelo.

 

Gledalci so v dvorani na Policah spremljali zelo borbeno, ostro, in z izključitvami bogato tekmo. Srečanje so bolje začele Novomeščanke in povedle v 7. minuti z rezultatom 1:4. Vodstvo so gostje držale do 15. minute (5:7), Takrat sta na sceno stopili Tina Rojc in Taja Čajko, ki sta vsaka z dvema goloma naredili preobrat. Mlinarke so povedle za +2 (9:7),  enaka razlika pa je bila tudi ob polčasu (12:10)

 

V začetku drugega polčasa so Ajdovke še bolj strnile igro v obrambi, napravile delni izid 8:2, in tekma je bila odločena. Naj povemo, da so gostje v prvih osemnajstih minutah drugega polčasa dosegle le dva zadetka.

 

Kljub visoki razliki se gostje niso predale, gledali smo borbeno tekmo, bilo je veliko izključitev, ki pa niso bile posledica grobe igre, prej bi rekli velike želje. In te ne moremo oporekati obem ekipam. Tako so Mlinarke odigrale 20 minut z igralko manj, Krkašice pa 18.

 

Mlinarke so do konca tekme počasi, a zanesljivo višale razliko, največja je bila prav ob koncu tekme. 

 

Kot zanimivost naj povemo, da so Ajdovke v 50. minuti igrale samo s tremi igralkami v polju, to pa je izkoristila mlada Eva Prošek, ki je dosegla edini gol iz krilnih položajev obeh ekip na celi tekmi.