8. 3. 2015

Krim Mercator - Naklo Tržič 49:16 (26:7)

V 16. krogu državnega prvenstva so Krimovke še tretjič zapored odigrale domačo tekmo. Tokrat so v Stožice prišle gorenjske rokometašice iz združenih Nakla in Tržiča. Tekmo, ki se je odvijala precej hitro in brez prekinitev, so Krimovke dobile z rezultatom 49:16.

Ni potrebno izgubljati preveč besed o tekmi. Tekma se je začela v mirnem ritmu, s po tremi zadetki na obeh straneh. Mlada in kratka gostujoča klop je prikazala lepo igro, a izkušenejše Krimovke so nato s serijo štirih zadetkov prvič ušle in nato le povečevale razliko v golih.

Priložnost so dobile rokometašice, ki bodo v naslednjih sezonah zagotovo pomemben del Krimove prihodnosti. Gledalci so lahko uživali v lepih obrambah in napadih na obeh straneh.

Tekma se je končala z rezultatom 49:16. Z devetimi zadetki sta najboljši strelki postali Elizabeth Omoregie in Alja Koren. Tudi Urša Urbančič s sedmimi in Manca Jurič s šestimi nista bili daleč stran. Na gostujoči strani sta po štiri zadetke dosegli mladi Tina Škrjanec in Staša Vertačnik.


Krim Mercator – Naklo Peko Tržič 49:16 (26:7)

Ljubljana - Ogrevalna dvorana športnega centra Stožice, 40 gledalcev. Sodnika: Gorenc, Pirc.


KRIM MERCATOR: Artsiukhovich 1, Jurič 6, Čečkova 3, Mavsar, Hrnčič 4, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček, Omoregie 9, Zulič, Koren 9, Jankovič, Gregorc 4, Barič, Urbančič 7, Pavlova 4.

NAKLO PEKO TRŽIČ: Žnidaršič, Zelnik 1, Jekovec, Gaber 1, Fister 1, Likozar, Korošec 1, Završnik 2, Košir, Akalovič 2, Klemenčič, Škrjanec 4, Vertačnik 4.

Sedemmetrovke: Krim 0 (0), Naklo Tržič 4 (2)

Izključitve: Krim 10 minut, Naklo Tržič 0 minut

Dan žena je bil odlična priložnost, da se oddolžimo za prijeten sprejem, ki so ga tokratne gostje pripravile na svojem parketu v petem krogu. Vse rokometašice in tudi obe trenerki Marta Bon in Pegi Berce so iz rok Jaka Kravanje prejele rožice. Globok poklon in čestitke vsem dekletom!