11. 3. 2015

Ženska članska reprezentanca v četrtem bobnu žreba kvalifikacijskih skupin na nastop na EP 2016

Slovenska dekleta v mesecu juniji čakata tekmi s Francijo v dodatnih kvalifikacijah za nastop na letošnjem SP, jeseni pa se bodo začele kvalifikacije za nastop na EP 2016 na Švedskem. Žreb kvalifikacijskih skupin bo 9. aprila, Slovenke pa so v četrtem bobnu.

 

 

Evropsko prvenstvo bo od 4. do 16. decembra 2016 gostila Švedska, v kvalifikacijah pa bo sodelovalo 33 reprezentanc. V prvi fazi bodo to Finska, Azerbajdžan, Izrael, Bolgarija, Ferski otoki in Kosovo, v drugi pa preostale prijavljene selekcije, z izjemo gostiteljice Švedske.

 

 

Na osnovi lestvice EHF za ženski reprezentančni rokomet so postavljeni bobni za žreb drugega dela kvalifikacij, v katerem bo sodelovala tudi Slovenija. Žreb bo 9. aprila v Kristianstadu na Švedskem, kvalifikacije se bodo začele jeseni, Slovenija pa je pred žrebom postavljena v četrti boben.

 

 

Po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine se bosta neposredno uvrstili na EP, kamor bo potovala tudi najboljša selekcija med tretjeuvrščenimi.

 

 

 

NOSILCI ŽREBA PO BOBNIH:

 

 

Boben 1: Norveška, Črna gora, Danska, Madžarska, Srbija, Francija, Španija

 

 

Boben 2: Nemčija, Romunija, Poljska, Rusija, Nizozemska, Češka, Hrvaška

 

 

Boben 3: Slovaška, Ukrajina, Islandija, Makedonija, Turčija, Belorusija, Avstrija

 

 

Boben 4: SLOVENIJA, Portugalska, Švica, Italija, Litva, zmagovalec skupine 1 prvega dela kvalifikacij, zmagovalec skupine 2 prvega dela kvalifikacij.