11. 3. 2015

Pred odhodom v Podgorico so Ljubljančanke ugnale Celjanke

Na uvodni tekmi 17. kroga so Krimovke še četrtič zapovrstjo odigrale domačo tekmo. Tokrat so v Stožice prišle Celjanke, ki so se pogumno zoperstavile našim dekletom. Kljub hitri, z zadetki podkrepljeni, tekmi, so Krimovke vseskozi držale varno razdaljo in prišle do nove zmage.

Po dveh zadetkih Elizabeth Omoregie in Alje Jankovič so Krimovke že v prvi minuti povedle z 2:0. Celjanke so sicer v peti minuti uspele ujeti izenačenje na 5:5, a so Krimovke znova prišle v vodstvo in ga nato držale vse do konca tekme. Glavnino dela so opravile že v prvem polčasu, saj so že v prvih tridesetih minutah prišle do petih zadetkov razlike, ki so ekipi delili tudi ob koncu tekme. Končni rezultat prvega polčasa, 24:20, je že pričal o temu, da bomo uživali v številnih zadetkih.

Tudi v drugem delu dekleta niso skoparila z zadetki. Bilo jih je sicer nekoliko manj, kot v prvem polčasu, razporejeni pa so bili še nekoliko bolj enakomerno. Krimovke so v 43. minuti prišle do najvišje prednosti na tekmi, 34:27, Celjanke pa so do konca tekme uspele stopiti le dva zadetka razlike.

Mirjeta Bajramoska je bila z devetimi zadetki najboljša posameznica Krimovk, enega manj je dosegla Tamara Mavsar. S sedmimi sta lepo igro potrdili še Alja Koren in vse boljša Lara Hrnčič.

 

RK KRIM MERCATOR – ŽRK CELJE CELJSKE MESNINE 42:37 (24:20)

Ljubljana - Ogrevalna dvorana ŠC Stožice, 30 gledalcev. Sodnika: Iztok in Branko in Pirc.


RK Krim Mercator: Artsiukhovich, Jurič, Luković 2, Čečkova, Mavsar 8, Hrnčič 7, Stefanišin, Bajramoska 9, Marinček, Omoregie 5, Zulič, Koren 7, Jankovič 4, Gregorc, Barič, Ivanovič.

ŽRK Celje Celjske mesnine: Belac 3, Dernovšek, Vrček A. 5, Vrček S. 3, Regner 4, Hren 10, Močić, Pišek 4, Cvikl, Palir 1, Šolman, Privšek 4, Klakočer 3, Hrovatič.

Sedemmetrovke: Krim 6 (5), Celje 5 (5)

Izključitve: Krim 6 minut, Celje 2 minuti

Krimovke po štirih zaporednih domačih tekmah čakata dve gostovanji. V torek, 17. marca, jih ob 18:30 čaka prestavljena tekma proti Braniku.

Z nekaj dni daljšim premorom, zaradi EHF tedna, se bosta 29. januarja še drugič letos pomerili naši dve članski ekipi. Tokrat bodo kot domačinke zaigrale mlajše Ljubljančanke!