14. 3. 2015

Krimovke ob slovesu od lige prvakinj gostujejo pri Budućnosti

Igralke Krima Mercatorja čaka zadnja tekma v letošnji ligi prvakinj. V šestem krogu skupine A bodo slovenske prvakinje gostovale pri Budućnosti v Podgorici, tekma pa bo v nedeljo, 15. marca, ob 19. uri.

 

 

Pred zadnjim krogom glavnega dela letošnjega tekmovanja je Budućnost prva v skupini A s 17 točkami in si je že pred nekaj tekmami zagotovila napredovanje v četrtfinale. Krimovke so prepričljivo zadnje v tej skupini, saj so zbrale samo dve točki, ki so jih dobile za zmago proti ruskemu Dinamu v Volgogradu v prvem delu tekmovanja (26:25).

 

 

V letošnji ligi prvakinj Budućnost na enajstih tekmah še ni doživela nobenega poraza. Bilanca črnogorske ekipe je deset zmag in en neodločen izid, edina ekipa, ki je Budućnosti uspela odvzeti vsaj točko, pa je Vardar. Tekma v Skopju se je novembra lani končala z rezultatom 24:24.

 

 

Prva tekma med Krimom Mercatorjem in Budućnostjo se je prejšnji mesec v Stožicah končala z zmago gostujoče ekipe s 23:20, že ob polčasu so imele Črnogorke osem golov prednosti (16:8), na začetku drugega dela pa je bilo kar 19:8. Največ golov za Krim Mercator so dosegle Tamara Mavsar (7), Mirjeta Bajramoska in Elizabeth Omoregie (po 5), za Budućnost pa Cristina Neagu in Radmila Petrović (po 5).

 

 

"Ocenjujem, da je Budućnost najbolj kompletna ekipa. Toda ne samo ekipa, ampak tudi njen celoten ustroj. Ima vse stvari na vrhunski ravni. Zato bo za nas to posebna učna ura, nek odgovor, ki bo rezultatsko verjetno grenak. Ampak če bo dovolj modrosti pri nas, se bomo iz tega kaj naučili," je pred gostovanjem v dvorani Morača v Podgorici dejala Krimova trenerka Marta Bon.

 

 

Bonova je na novinarski konferenci še povedala: "Lahko rečem, da letošnja sezona poteka po planu. Preizkušnja bo zanimiva z mnogih vidikov. Dejstvo je, da bo zelo zahtevna, kakor kažejo rezultati v ligi prvakinj, kar najtežja. Po drugi strani bo za nas najbolj pomembno, da dobimo odgovor na to, kako se bomo odzvali proti ekipi, ki v tej sezoni igra res kakovostno. V Morači je vedno zanimiv ambient, tako da bomo morali še to preizkušnjo dati skozi, kar je super, saj imamo igralke, ki nimajo izkušenj v ligi prvakinj, zagotovo ne v takem ambientu."

 

 

Rokometašice Budućnosti so v prejšnji sezoni osvojile drugo mesto v ligi prvakinj, potem ko so v velikem finalu zaključnega turnirja izgubile proti madžarskemu Györu z 21:27. "Tudi na tekmi proti Črnogorkam se bomo osredotočali predvsem nase, poizkušali bomo igrati tiste stvari, ki se kažejo za dobre. Moramo pa čim več stvari vključiti v strategijo za novo sezono, da nadaljujemo pot gradnje novih temeljev," je še povedala trenerka Bonova.

 

 

Kapetanka Tamara Mavsar je v tej evropski sezoni s 66 goli prva strelka Krima Mercatorja in sedma v celotni ligi prvakinj. "Budućnost je v tem trenutku zagotovo ekipa z najboljšim sistemom, tako v napadu kot v obrambi. Želim si, da bi ponovile domačo predstavo proti njim, še posebej iz zadnjega dela tekme. Zagotovo pa ne smemo še enkrat prikazati tako slabe igre, kot smo jo v prejšnjem krogu proti Vardarju v Stožicah," pravi Tamara Mavsar.

 

 

Tekma Budućnost - Krim Mercator bo v nedeljo, 15. marca 2015, ob 19. uri v Podgorici. Sodili jo bosta Madžarki Katalin Pech in Maria Vagvölgyi, delegat pa bo Makedonec Aco Nikolovski.

 

 

 

Foto: Uroš Pihner/RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2014/15