15. 3. 2015

Budućnost porazila Krim Mercator kar z 19 goli razlike

Rokometašice Krima Mercatorja so v zadnjem, 6. krogu glavnega dela lige prvakinj izgubile na gostovanju v Podgorici pri Budućnosti z 20:39 (8:19). Ljubljančanke so v skupini 1 zasedle zadnje mesto, zbrale pa so samo dve točki.

 

 

BUDUĆNOST - KRIM MERCATOR 39:20 (19:8)

 

 

Podgorica - Dvorana Morača, gledalcev: 3500, sodnici: Pech in Vagvölgyi (obe Madžarska).

 

 

Budućnost: Petrović, Neagu 7 (5), Nikolić 5, Woltering, Dalby 1, Rajčić, Bulatović 4 (1), Zderić, Ramusović 3, Cvijić 2, Mehmedović 7, Despotović, Pavičević 5, Byzdra 1, Knežević 4 (1).

 

 

Krim Mercator: Petrukhina, Artsjukovič 1, Jurič, Lukovič 2, Čečkova, Mavsar 7 (2), Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 3, Marinček, Omoregie 3, Koren 2, Gregorc 1, Pavlova.

 

 

Sedemmetrovke: Budućnost 7 (7), Krim Mercator 2 (2).

 

 

Izključitve: Budućnost 10 minut, Krim Mercator 10 minut.

 

 

 

Rokometašice Krima Mercatorja so po visokem porazu doma v prejšnjem krogu proti Vardarju iz Skopja pravo katastrofo doživele tudi proti Budućnosti. Igralke iz Podgorice so z deveto zmago potrdile prvo mesto v skupini 1, krimovke pa izgubile devetič, s čimer so glavni del lige prvakinj končale na zadnjem mestu v skupini.

 

 

Krimovke so doživele svoj najvišji poraz v zgodovini ligi prvakinj, izgubile so za 19 golov. Prejšnji rekordni poraz so doživele v prejšnjem krogu, ko jih je za 18 golov premagal Vardar v Stožicah (29:47).

 

 

Ljubljančanke so tekmo začele slabo. Budućnost je brez težav prihajala do položajev za strel in golov, prednost je hitro narasla na 5:0 in trenerka Marta Bon je vzela prvo minuto odmora. Ta njenim varovankam kaj veliko ni pomagala, saj so domače zadele še dvakrat.

 

 

Prvi gol so gostje dosegle v 10. minuti, ko je bila uspešna Tamara Mavsar. Kapetanka Krima je zadela tudi za 2:7 v 12. minuti. Ko so krimovke prišle do "le" štirih golov zaostanka (4:8), so se jim v napadu spet prikradle napake in nezbranost, s tem pa so tekmicam omogočile, da so spet pobegnile.

 

 

Razlika je naraščala in naraščala, slovenskim rokometašicam ni šlo niti ob igralki več in že do polčasa so si pridelale zaostanke 8:19. Krimu nič kaj bolje ni šlo niti v drugem delu. Črnogorke so napake kaznovale, predvsem so bile uspešne v protinapadih.

 

 

Tega so Ljubljančanke prvič na tekmi uspešno izvedle šele v 35. minuti, ko je bila uspešna Maja Luković. V končnici tekme je Budućnost povsem nadigrala izbranke Bonove in jim prizadejala nov visok poraz za slovo od lige prvakinj.

 

 

Pri Krimu se je s sedmimi goli izkazala Tamara Mavsar, petkrat je zadela Elizabeth Omoregie.

 

 

Lestvica skupine 1: 1. Budućnost 19 točk, 2. Dinamo Volgograd 11, 3. Vardar Skopje 11, 4. Thüringer 11, 5. Leipzig 6, 6. Krim Mercator 2.

 

 

Lestvica skupine 2: 1. Larvik 20 točk, 2. Györ 16, 3. Baia Mare 8, 4. Viborg 7, 5. Metz 6, 6. Sävehof 3.

 

 

Pari četrtfinala: Budućnost - Viborg, Dinamo Volgograd - Baia Mare, Vardar Skopje - Györ, Thüringer - Larvik. 

 

 

 

Foto: Uroš Pihner/RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2014/15