21. 3. 2015

Dol TKI Hrastnik – Drava Ptuj 33:33 (14:17)

Dol TKI Hrastnik – Drava Ptuj 33:33 (14:17)

 

Dol pri Hrastniku - Dvorana Dolanka. Gledalcev 150. Sodnika: Marko in Matjaž Pirc.

 

DOL TKI HRASTNIK: Žekar, Seme, Hribernik; Žveglič, Ajdari 9 (2), Pintar, Zore 3 (1), Jakopič 2, Bauerheim 6, Moljk, Hribšek 10 (1), Robnik, Ramič 1, Guček 2, Jazbec. Trener: Aleš Filipčič.

 

DRAVA PTUJ: Šulek, Janžekovič 6 (4), Požar, Čeh, Bračič, Maroh 6 (3), Fridih, Sabo 2, Hrupič, Korošec 2, Jerenec 3, Lesjak 4, Šalamun, Silovšek 9, Žuran 1, Belec. Trener: Uroš Šerbec.

 

Sedemmetrovke: Dol TKI 7 (4); Drava Ptuj 8 (7).

Izključitve: Dol TKI 8; Drava Ptuj 10 minut.

 

Derbi 20. kroga 1. B DRL za moške je prav gotovo upravičil zaupanje navijačev obeh moštev. Ptujčani so proti oslabljenim gostiteljem vodili skozi celotno srečanje in imeli igro in rezultat. V 40. minuti je semafor kazal že neverjetnih 24:18 za goste, a se fantje trenerja Filipčiča niso predajali in 10. minut pred koncem znižali na samo še dva gola zaostanka. Sledila je izjemno napeta in burna končnica. Domačini brez Klepeja, Cenkarja in Ribiča, so po dolgotrajnem lovljenju priključka, v zadnjih sekundah le uspeli izenačiti. V zadnji domači napad je krenil tudi vratar Žekar, ki je na šestmetrski črti tri sekunde pred zaključnim piskom  neoviran prejel odlično podajo Hribška in izsilil najstrožjo kazen.

 

Zanesljiv izvajalec je bil tudi najboljši pri domačih Hribšek. Pohvale tudi Ajdariju in Bauerheimu, pri gostih pa so izstopali Silovšek, Janžekovič in Maroh.

 

Naslednjo soboto pa čaka dolske rokometaše zgodovinski nastop na ookalu Slovenije, kjer se bodo v družbi Gorenja, Celja PL in domačega Kopra borili za nedeljski finale. Žreb polfinalnih parov bo v torek, 24. marca ob 13. uri v Kopru.