29. 3. 2015

Rokometaši Celja Pivovarne Laško v Kopru že do 18. slovenskega pokala

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so zmagovalci pokala Slovenije za tekmovalno sezono 2014/15. V finalu zaključnega turnirja v Kopru so Celjani nadigrali Gorenje Velenje s 34:29 (17:17) in že osemnajstič osvojili laskavo lovoriko.

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - GORENJE VELENJE 34:29 (17:17)

 

 

Koper - Arena Bonifika, gledalcev: 1500, sodnika: Teršek (Hrastnik) in Žibret (Trbovlje).

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 3, Ivić 2, Žuran 1, Janc 5, Razgor 1, Suholežnik, Marguč, Cvetko, Poteko, Miklavčič 2, Slišković 5, Zarabec 9 (6), Kodrin 1, Žvižej 5.

 

 

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović 1, Cehte, Medved 2, S. Burić, Szyba 3, Skube 9 (5), Golčar, Šoštarič 5, Kleč 3, Dobelšek, Gams 3, Nosan, Dujmovič 3, Bećiri.

 

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 7 (6), Gorenje Velenje 5 (5).

 

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4 minute, Gorenje Velenje 6 minut.

 

 

 

Celjska zasedba je na letošnjem zaključnem turnirju v Areni Bonifika četrtič zaporedoma in skupno 18. osvojila pokal Slovenije in je daleč najbolj uspešna ekipa v tem prestižnem domačem tekmovanju. Cimos Koper je trikrat osvojil pokalno lovoriko, po enkrat pa so zmagali Prule 67, Gorenje Velenje in Gold Club.

 

 

V finalu 24. pokalnega tekmovanja od slovenske osamosvojitve sta si na nasprotni strani igrišča stali daleč najboljši domači ekipi, rokometni posladek na Obali pa so bolje pričeli branilci državnega in pokalnega tekmovanja iz mesta ob Savinji, ki so bili vseskozi v prednosti, v osmi minuti pa so povedli že za tri gole (6:3).

 

 

V igri visokega ritma so se Celjani in Velenjčani gnali do skrajnih meja, igra je bila trda in vseskozi na meji izključitve, v teh okoliščinah pa so se bolje znašli izbranci velenjskega stratega na celjski klopi Branka Tamšeta.

 

 

Po njihovem vodstvu z 9:5 v 14. minuti se je odzvala klop Gorenja in zahtevala minuto odmora, ki sprva ni bistveno spremenila razmerja moči na igrišču. Ose so bile do 25. minute vseskozi v primanjkljaju od dveh do štirih golov, zato pa so sijajno odigrale končnico in po golu Janeza Gamsa tekmo v 29. minuti postavili v začetno izhodišče (16:16).

 

 

Celjani so bolje pričeli drugo polovico tekme, po njihovem vodstvu z 19:17 pa je velenjski trener Ivan Vajdl, ki je bil predvsem nezadovoljen z igro svojih varovancev v napadu, v 35. minuti zahteval minuto odmora.

 

 

Tudi po njej so prevladovali Celjani, v 41. minuti so tekmecem iz Šaleške doline ušli na štiri gole (23:19), lepo zalogo v zadetkih pa sedem minut kasneje oplemenitili na +6 (27:21).

 

 

Velenjčanov ni prebudila niti Vajdlova zadnja minuta odmora na tekmi, bolj ali manj je bilo jasno, da po sobotnem nekoliko presenetljivem razburljivem polfinalnem dvoboju z drugoligaši iz Kopra v njihovih telesih ni bilo dovolj moči za telesno še bolj zahteven dvoboj s slovenskimi rokometnimi elitneži iz Celja, ki so se tako že četrto leto zapored veselili pokalnega naslova.

 

 

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Miha Zarabec z devetimi goli, po pet sta jih prispevala Blaž Janc, Ivan Slišković in Luka Žvižej. Staš Skube je za velenjsko zasedbo dosegel devet, Mario Šoštarič pa pet zadetkov.

 

 

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Oboji smo v Koper prišli po pokal, na koncu smo ga osvojili mi. Najbolj pomembno je bilo, da smo na današnji tekmi izpolnili vse naloge iz slačilnice. Zavedali smo se kakovosti velenjske zasedbe, na številnih področjih smo jo ustavili, hkrati pa jo vseskozi utrujali z ostrim ritmom in hitrim izvajanjem žoge na sredini igrišča. Naša zmaga je zaslužena. Nisem pričakoval, da bo končni izid tako visok v našo korist, a je plod našega trdega dela pred in med sezono."

 

 

Ivan Vajdl, trener Gorenja: "V prvem polčasu smo z nekaterimi našimi napakami Celjanom dopustili, da so nam ušli za štiri gole, a smo jih ujeli. V nadaljevanju je bilo preveč zgrešenih strelov, kar so naši tekmeci znali izkoristiti sebi v prid. Ne bi rad jokal, a poškodbe so nekoliko oslabile našo moč, danes pa smo ostali še brez prvega vratarja. V teh okoliščinah je zelo težko biti konkurenčen Celjanom."

 

 

Za najboljšega igralca zaključnega turnirja v Kopru je bil izbran Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško), za najboljšega vratarja pa Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško). Najboljši strelec je bil Staš Skube (Gorenje Velenje), ki je na dveh tekmah dosegel 15 golov (šest v polfinalu proti Kopru 2013 in devet v finalu proti Celjanom).

 

 

 

Foto: Slavko Kolar