3. 4. 2015

Kadeti v Bugojnu osvojili prvo mesto v skupini, v polfinalu s Katarjem

Slovenski kadeti so na močnem turnirju v Bugojnu v svoji skupini dvakrat zmagali in enkrat remizirali. Najprej so izbranci trenerja Janija Klemenčiča premagali Srbijo s 30:21, nato Slovaško (31:19), v zadnjem krogu pa remizirali s Hrvaško (25:25).

 

 

Naši kadeti so si že po zmagah proti Srbiji in Slovaški zagotovili napredovanje v polfinale, v zadnjem krogu skupinskega dela pa so se s Hrvaško - tekma je direktno odločala o prvem mestu v skupini - razšli z neodločenim izidom. Zaradi boljše skupne razlike v golih je prvo mesto osvojila Slovenija, druga je bila Hrvaška, obe reprezentanci pa sta se uvrstili v polfinale. Polfinalna para (sobota, 4. april) sta Slovenija - Katar in Hrvaška - Poljska.

 

 

Na turnirju v Bugojnu v Bosni in Hercegovini, na katerem je bila že dvakrat najboljša, slovenska kadetska reprezentanca nastopa tudi v okviru priprav za svetovno prvenstvo v Rusiji. Za generacijo slovenskih kadetov, ki je lani osvojila zlato kolajno na olimpijskih igrah svetovne mladine v Nanjingu na Kitajskem, bo to dragocena in dobrodošla preizkušnja. Trener Jani Klemenčič je tokrat v strokovni štab vključil še Marjana Potokarja in Slavka Iveziča.

 

 

V skupini so bili nasprotniki naših kadetov (igralci, rojeni leta 1996 in mlajši) Srbija, Slovaška in Hrvaška. V drugi skupini so igrale reprezentance Bosne in Hercegovine, Katarja, Makedonije in Poljske.

 

 

Na seznamu kadetske reprezentance Slovenije so: Urh Kastelic (Maribor Branik), Žiga Urbič (Trimo Trebnje), Gašper Perko (Krško), Tilen Sokolič (Koper 2013), Jure Kocbek (Jeruzalem Ormož), Aleks Kavčič (Urbanscape Loka), Alex Vlah (Koper 2013), Rok Cvetko (Celje Pivovarna Laško), Matic Kotar (Trimo Trebnje), Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško), Jan Prevolnik (Slovan), Gal Marguč (Celje Pivovarna Laško), Nejc Planinc (Slovan), Darko Stojnič (Slovan), Jure Škafar (Krško), Jakob Beđeti (Celje Pivovarna Laško).

 

 

 

URNIK IN REZULTATI TEKEM SLOVENIJE NA TURNIRJU V BUGOJNU:

 

 

 

Četrtek, 2. april 2015:

 

 

Slovenija - Srbija 30:21 (17:11; Janc 5, Sokolič in Cvetko po 4; Maksić 5, Kurteš 4)

 

 

Slovenija - Slovaška 31:19 (14:10; Janc 6, Planinc in Marguč po 5; Wilga 5, Ficza in Franta po 3)

 

 

 

Petek, 3. april 2015:

 

 

Slovenija - Hrvaška 25:25 (14:14; Janc 8, Kotar 4, Sokolič 3, Kastelic 16 obramb; Zobec in Vrdoljak po 5)

 

 

 

Sobota, 4. april 2015 - polfinale:

 

 

ob 17.00: Slovenija - Katar

 

 

ob 19.00: Hrvaška - Poljska

 

 

 

Nedelja, 5. april 2015: finale in tekme za razvrstitev.