4. 4. 2015

Kadeti v polfinalu visoko premagali Katar, v finalu proti Hrvatom

Moška kadetska reprezentanca Slovenije (U-19) se je uvrstila v finale močnega mednarodnega turnirja v Bugojnu. Slovenci so v polfinalu premagali Katar (26:19), njihov nasprotnik v finalu pa bo reprezentanca Hrvaške.

Ekipa selektorja Janija Klemenčiča je v polfinalu upravičila vlogo favorita proti Katarju in zmagala s sedmimi goli razlike (26:19). V slovenski reprezentanci je poleg vratarja Urha Kastelica znova blestel Blaž Janc, ki je dosegel šest zadetkov.

V drugem polfinalu sta se srečali reprezentanci Hrvaške in Poljske. V precej bolj izenačeni tekmi so na koncu zmagali Hrvati z rezultatom 22:20 (12:12) in se uvrstili v finale. Ta bo na sporedu v nedeljo, 5. aprila, ob 16. uri, gre pa za ponovitev lanskega finala na istem mednarodnem turnirju v Bugojnu, ki so ga dobili mladi Slovenci.

Slovenski in hrvaški kadeti so med seboj igrali tudi že na letošnjem turnirju v Bugojnu. V zadnjem krogu skupinskega dela tekmovanja sta se ekipi razšli z neodločenim rezultatom (25:25), zaradi boljše skupne razlike v golih pa je prvo mesto osvojila Slovenija, drugo pa Hrvaška. Za končno tretje mesto na turnirju v Bugojnu bosta igrala Katar in Poljska.

URNIK IN REZULTATI TEKEM SLOVENIJE NA TURNIRJU V BUGOJNU:

Četrtek, 2. april 2015:

Slovenija - Srbija 30:21 (17:11; Janc 5, Sokolič in Cvetko po 4; Maksić 5, Kurteš 4)

Slovenija - Slovaška 31:19 (14:10; Janc 6, Planinc in Marguč po 5; Wilga 5, Ficza in Franta po 3)

Petek, 3. april 2015:

Slovenija - Hrvaška 25:25 (14:14; Janc 8, Kotar 4, Sokolič 3, Kastelic 16 obramb; Zobec in Vrdoljak po 5)

Sobota, 4. april 2015 - polfinale:

Slovenija - Katar 26:19 (15:11; Janc 6, Planinc 5; Kaled 5)

Hrvaška - Poljska 22:20 (12:12)

Nedelja, 5. april 2015:

ob 16.00 - finale: Slovenija - Hrvaška