8. 4. 2015

Kadetinje (U-17) na EP v skupini s Švedsko, Makedonijo in Češko

Na žrebu v Skopju je ženska kadetska reprezentanca Slovenije (U-17)dobila nasprotnice v skupini na evropskem prvenstvu, ki ga bo avgusta gostila Makedonija. Varovanke trenerja Milana Ramšaka  bodo v skupini igrale skupaj s Švedsko, Makedonijo in Češko.

 

 

Žreb je vodil Leopold Kalin, predsednik tekmovalne komisije evropske rokometne zveze (EHF). Pred žrebom skupin za EP, ki bo od 13. do 23. avgusta letos, je bilo 16 reprezentanc razdeljenih v štiri bobne. V prvem (nosilci skupin) so bile Švedska, Danska, Rusija in Portugalska, v drugem poleg Slovenije še Romunija, Norveška in Hrvaška, v tretjem Madžarska, Makedonija, Nemčija in Francija, v četrtem pa Nizozemska, Španija, Češka in Slovaška.

 

 

Iz vsake skupine v drugi del tekmovanja, ki bo v celoti potekalo v Skopju (v dvoranah Jane Sandanski in Boris Trajkovski) napredujeta po dve najboljši reprezentanci. Slovenke pa so lahko zadovoljne z razpletom, saj bodo igrale v skupini A, skupaj s Češko, Švedsko in gostiteljico Makedonijo. Za preboj med najboljših osem reprezentanc v Evropi bodo morale osvojiti vsaj drugo mesto v skupini.

 

 

"V vsakem primeru ne želimo zgolj sodelovati, temveč tekmovati in pokazati, da je v Sloveniji moč sestaviti dobro ekipo ter z njo uspešno nastopati. Naši cilji prav gotovo ne bodo nizki. Bili smo presenečenje kvalifikacije in verjamem, da smo lahko tudi presenečenje EP. Spoštujemo vsakega tekmeca, a ne bomo izobešali bele zastave.  Na vsaki tekmi želimo prikazati maksimum in naš glavni cilj bo preboj v drugi del tekmovanja, kar nam ponuja možnost uvrstitve tudi na SP za kadetinje," je bil jasen Milan Ramšak, trener slovenske kadetske reprezentance.

 

 

 

SKUPINE ZA ŽENSKO KADETSKO EVROPSKO PRVENSTVO:

 

 

Skupina A: Švedska, Slovenija, Makedonija, Češka

 

 

Skupina B: Rusija, Romunija, Nemčija, Španija

 

 

Skupina C: Portugalska, Hrvaška, Francija, Nizozemska

 

 

Skupina D: Danska, Norveška, Madžarska, Slovaška

 

 

 

EVROPSKO PRVENSTVO ZA KADETINJE (U-17) – MAKEDONIJA 2015