10. 4. 2015

Pokal EHF: Gorenje v Rdeči dvorani pričakuje danski Tvis Holstebro

Rokometaše Gorenja Velenja v soboto, 11. aprila, ob 20.30 čaka prva četrtfinalna tekma evropskega pokala EHF. V Rdečo dvorano prihaja danski klub Tvis Holstebro, povratna tekma, po kateri bo znan udeleženec zaključnega turnirja najboljših štirih klubov, pa bo naslednjo nedeljo na Danskem.

 

 

Velenjčani so v tem obdobju v seriji težkih tekem. V sredo so v Ribnici odigrali prvenstveno tekmo in visoko zmagali (30:22), zdaj jih čaka evropska preizkušnja z Danci, v sredo domači ligaški derbi s Celjem Pivovarno Laško v Rdeči dvorani, nato pa sledi še povratna tekma na Danskem. Kljub temu so v taboru Gorenja optimistično razpoloženi.

 

 

"Pričakovanja so velika. Želimo se pokazati v najboljši luči, pokazati želimo karakter z zadnjih dveh tekem v slovenski ligi proti Krki in Ribnici. Tvis Holstebro je vrhunska ekipa, kar kažejo njeni rezultati, a bomo seveda skušali zmagati. Tekma bo težka, želim pa, da nadgradimo, kar smo delali do zdaj in da poizkušamo iti na Dansko z ugodnim rezultatom," pravi Gorenjev novi trener Gregor Cvijič.

 

 

Zdravstveno stanje v velenjski ekipi je nespremenjeno. Vratar Klemen Ferlin še ni nared za večje fizične napore, saj ima še vedno bolečine v kolenu, zato na prvi evropski četrtfinalni tekmi v Velenju ne bo igral. Za krožnega napadalca Blaža Kleča še ni povsem jasno, ali bo lahko igral, čeprav njegova poškodba vendarle na srečo ni tako huda, kot je sprva kazalo. V ekipo se je na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah vrnil Kristian Bećiri, ki je lepo izkoristil obe priložnosti.

 

 

Danci ne bodo igrali v popolni zasedbi, niti v Velenju niti na nedeljski povratni tekmi pred domačimi gledalci. Zagotovo bo manjkal danski reprezentant Michael Daamgard, najboljši igralec in prvi strelec ekipe, ki si je na ligaški tekmi poškodoval roko, potrebna pa je bila operacija. V ekipi Tvis Holstebro, ki je v sredo v danski ligi premagala favorizirani Kolding z 32:23, je samo en tujec, to je znani Šved Jonas Larholm.

 

 

Tvis Holstebro v skupinskem delu letošnjega pokala EHF na šestih tekmah ni niti enkrat izgubil in je tekmovanje končal na prvem mestu. Danska ekipa je štirikrat zmagala, saj je bila dvakrat boljša od ruskega St. Peterburga ter po enkrat od romunske Constante in španskega Granollersa, na gostovanjih pa je remizirala s Constanto in Granollersom.

 

 

"Tvis Holstebro je ekipa, ki goji tipičen danski rokomet, predvsem v napadalnem smislu. Vsi igralci so nevarni, so odlični strelci z vseh položajev in veliko tečejo. Igrajo obrambo 6-0, zelo agresivno in z velikim pritiskom, malce netipično. V igri so ves čas zelo aktivni," je o danski ekipi, ki jo vodi nekdanji odlični rokometaš Klavs Bruun Jörgensen, še dejal trener Cvijič.

 

 

Cvijič se dobro zaveda, da njegovo ekipo v četrtfinalu pokala EHF nikakor ne čaka lahka naloga na poti do želene uvrstitve na zaključni turnir najboljših štirih ekip v Berlinu. "Jasno je, da moramo v obrambi igrati čvrsto in agresivno. Samo s takšnim načinom si bomo priigrali priložnosti za hitre (pol)protinapade in tudi izvajanje hitrega centra, ki naj bi prinesli tudi doseganje lahkih golov. V napadu pa moramo biti potrpežljivi, disciplinirani in učinkoviti ter tehnične napake in zgrešene strele zmanjšati na minimum," zaključuje Cvijič.

 

 

Tekma Gorenje Velenje - Tvis Holstebro bo v soboto, 11. aprila, ob 20.30 v Rdeči dvorani v Velenju. Sodila jo bosta Grka Michalis Tzaferopoulos in Andreas Bethmann, delegat pa bo Makedonec Marjan Načevski.

 

 

Ostala para prvih tekem četrtfinala sta Eskilstuna Guif - Hamburg in Skjern - Melsungen. Obe tekmi bosta prav tako na sporedu v soboto, 11. aprila.

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15