25. 4. 2015

Urbanscape Loka - Trimo Trebnje 28:21 (13:10)

Rokometaši Trima so izgubili pomembno tekmo v boju za četrto mesto, ki še vodi v končnico za prvaka. Trebanjci so v 25. krogu 1. NLB Leasing lige gostovali pri ekipi Urbanscape Loka in izgubili z 21:28 (10:13).

 

 

URBANSCAPE LOKA - TRIMO TREBNJE 28:21 (13:10)

 

 

Škofja Loka - Dvorana Poden, gledalcev: 300, sodnika: Cvetko (Celje) in Teršek (Hrastnik).

 

 

Urbanscape Loka: Panjtar, M. Vrbinc 6, Jošt, Šibanc 5, Gartner, Lapajne 6 (6), Kavčič 7, Štremfelj, Čebron 1, Tomac-Teržan, Cingesar, Bradeško 2, Rant, Dolenec, Rebič, Setnikar 1, A. Vrbinc.

 

 

Trimo Trebnje: Brana, Urbič, Femec, Radelj 2, Ferlin, Skol 4 (1), Kotar 1, Sušin 3, Željko, Potočnik 1, Udovič 1, Sašek 5, Ferkulj, M. Grandovec, T. Grandovec 1, Florjančič 3 (2).

 

 

Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 6 (6), Trimo Trebnje 6 (3).

 

 

Izključitve: Urbanscape Loka 2 minuti, Trimo Trebnje 4 minute.

 

 

 

Dolenjska ekipa si je po porazu na Gorenjskem močno zagrenila življenje. Pred zadnjim krogom je četrto mesto, ki vodi v končnico za prvaka, prepustila ribniški zasedbi, ki je v tem krogu ugnala Slovenj Gradec.

 

 

Ekipi iz Ribnice in Trebnjega imata pred zadnjim krogom enako število točk (po 33) in razliko v golih (obe po + 46), v medsebojnih tekmah pa je boljša zasedba iz dežele suhe robe, ki je na prvem medsebojnem dvoboju slavila s 24:19, na drugem pa izgubila s 24:25.

 

 

O končnem četrtem mestu bo tako odločal zadnji krog, ki bo na sporedu 6. maja. Zasedba iz Trebnjega bo gostila ljubljanski Slovan, ribniška pa bo gostovala v Ormožu.

 

 

Tekma v škofjeloški dvorani Poden, kjer se je zbralo 300 gledalcev, je bila izenačena le v uvodnih minutah, nato pa so niti igre prevzeli domači rokometaši, ki so povedli z 9:5. V nadaljevanju vodstva niso izpustili iz rok, "favorizirane" Dolenjce so do konca tekme imeli pod svojim nadzorom in dosegli enajsto zmago v elitnem državnem prvenstvu.

 

 

V gorenjski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Aleks Kavčič s sedmimi in Januš Lapajne s šestimi zadetki, Klemen Sašek pa je za dolenjsko zasedbo dosegel pet golov.

 

 

Škofjeloška ekipa bo v zadnjem krogu gostovala v Novem mestu, zasedba iz Trebnjega pa bo gostila ljubljanski Slovan. Obe tekmi bosta v sredo, 6. maja.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15