6. 5. 2015

Trimo Trebnje - Slovan 28:23 (16:11)

Trimo si je z zmago proti Slovanu priigral končno četrto mesto v 1. NLB Leasing ligi za moške in uvrstitev med štiri najboljše klube v Sloveniji. Trebanjci so pred domačimi gledalci premagali Ljubljančane z 28:23 (16:11).

 

 

TRIMO TREBNJE - SLOVAN 28:23 (16:11)

 

 

Trebnje - Dvorana OŠ, gledalcev: 300, sodnika: Smolko (Gornja Radgona) in Backović (Ljubljana).

 

 

Trimo Trebnje: Femec, Radelj 1, Murčehajič, Križman, Kotar 4, Sušin 3, Željko, Potočnik 4, Udovič 1, Sašek 4, Ferkulj 5, M. Grandovec, T. Grandovec 4, Florjančič 2 (1), Brana, Urbič.

 

 

Slovan: Nunčič, Ži. Matajič 1, Purkart, Marinček 1, Jenko Bogdanič 6, Selakovič, Kete 1, Stojnič, Kolakovič, Erak 4, Krivic 5, Topolovec 2, Kovačič, Ža. Matajič 1 (1), Planinc 2, Mlakar.

 

 

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 2 (1), Slovan 1 (1).

 

 

Izključitve: Trimo Trebnje 8 minut, Slovan 6 minut.

 

 

 

Rokometaši Trima so bili pred zadnjim krogom rednega dela še v igri za četrto mesto in polfinale državnega prvenstva, vendar niso bili v najboljšem položaju. V boljšem so bili igralci Rika Ribnice, ki so bili uspešnejši v medsebojnih dvobojih, zato so bili na lestvici pred njimi, moštvi pa sta bili izenačeni po številu točk.

 

 

A je Ribničanom spodletelo, izgubili so proti Jeruzalemu Ormožu na gostovanju z 31:33 (20:13). Trebanjci so tako morali premagati Slovana in so tudi ga, zato so na koncu osvojili četrto mesto in uvrstitev med najboljšo četverico v 1. NLB Leasing ligi.

 

 

Izbranci Romana Šavriča so proti Ljubljančanom krenili pogumno, kar se jim je obrestovalo. Po petnajstih minutah so vodili že z 9:3, ob polčasu pa so imeli še vedno pet golov razlike (16:11).

 

 

Tudi v nadaljevanju se domači rokometaši niso ustavljali. Vajeti igre so suvereno držali v svojih rokah, tudi prednost so ohranjali in na koncu brez težav zmagali z 28:23 in si zagotovili napredovanje v polfinale končnice državnega prvenstva.

 

 

Pri Trebanjcih je bil s petimi zadetki najboljši Jaka Ferkulj, pri gostih pa jih je šest dosegel Tim Jenko Bogdanič.

 

 

Trimo bo v polfinalu igral proti Celju Pivovarni Laško. Prva tekma bo v soboto ob 18. uri, druga bo prihodnjo sredo, ekipe pa igrajo na dve zmagi.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15