3. 9. 2015

Novo sezono v 1. NLB Leasing ligi začenjata Slovan in Celje Pivovarna Laško

Tekmovalna sezona 2015/16 v 1. NLB Leasing ligi za moške se bo začela v petek, 4. avgusta, ko se bosta ob 18.30 srečala Slovan in Celje Pivovarna Laško. Ostalih šest tekem prvega kroga bo na sporedu v soboto, 5. avgusta.

V prejšnji sezoni 2014/15 je v prvoligaški družini nastopilo 14 klubov, enako število pa jih bo tudi v novi. Iz prve lige sta izpadla Sviš Ivančna Gorica in Krško, iz 1. B lige pa sta napredovala Koper 2013 in Dobova.

Poleg Koprčanov in Dobovčanov bodo v sezoni 2015/16 v 1. NLB Leasing ligi nastopili še Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje, Maribor Branik, Trimo Trebnje, Riko Ribnica, Urbanscape Loka, Jeruzalem Ormož, Slovenj Gradec 2011, Krka, Slovan, Istrabenz plini Izola in Sevnica.

Lanska končnica bo v novi sezoni nekoliko spremenjena. Namesto lanske končnice za prvaka, v katero so se uvrstili štirje najboljši klubi po rednem delu prvenstva, se jih  bo v tej sezoni uvrstilo šest.

Igrali bodo po tekmovalnem sistemu vsak z vsakim doma in v gosteh, kar pomeni še dodatnih deset tekem, za ostalih osem ekip pa bo sezone konec po rednem delu. V sezoni 2014/15 se v končnico niso prenašale točke iz rednega dela, ampak so najboljše štiri ekipe v polfinalu igrale na dve dobljeni tekmi, v finalu pa na tri.

V novi sezoni bo šest najboljših klubov v končnico za prvaka preneslo vse točke iz rednega dela prvenstva, nato pa vsakega čaka še po šest tekem. Naslov državnega prvaka Slovenije iz sezone 2014/15 branijo rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so bili v dosedanjih 24 sezonah v samostojni državi prvaki že kar 19-krat.

S tremi naslovi slovenskega prvaka se lahko pohvalijo igralci Gorenja iz Velenja, z enim pa nekdanja kluba Cimos Koper in Prule 67 iz Ljubljane. Letošnja sezona v prvi slovenski rokometni ligi bo že 25. po vrsti.

1. NLB LEASING LIGA - 1. KROG:

Petek, 4. september 2015:

ob 18.30: Slovan - Celje Pivovarna Laško

Sobota, 5. september 2015:

ob 18.00: Krka - Istrabenz Plini Izola

ob 19.00: Jeruzalem Ormož - Maribor Branik