31. 10. 2015

Sevnica - Slovan 23:25 (10:10)

V Sevnici sta se v devetem krogu v 1. NLB Leasing ligi srečali ekipi, ki sta bili na zadnjih dveh mestih na lestvici. Domača Sevnica je proti Slovanu iz Ljubljane izgubila z rezultatom 23:25 (10:10).

 

 

SEVNICA - SLOVAN 23:25 (10:10)

 

 

Sevnica - Športna dvorana OŠ, sodnika: Žitnik (Trebnje) in Teršek (Hrastnik).

 

 

Sevnica: Leben, Dražetič 4 (2), Brečko 4, Ž. Krnc, Zagode, Brglez, Gorenjak 6, Župevc, Gruškovnik, Kuhar, Brilej 6 (1), Bezgovšek 2, J. Krnc, Ranevski 1, Mrgole.

 

 

Slovan: Nunčič, Prevolnik 6, Kikanovič 2, Marinček, Marušič 6 (1), Selakovič, Marojevič, Stojnič 1, Škorc, Krivic, Topolovec 5, Grojzdek 5, Planinc, Charrier, Demšar, Corel.

 

 

Sedemmetrovke: Sevnica 4 (3), Slovan 1 (1).

 

 

Izključitve: Sevnica 8 minut, Slovan 6 minut.

 

 

 

V obračunu ekip z dna prvenstvene lestvice so bili, potem ko je bil večji del tekme izid zelo tesen, na koncu boljši gostje iz Ljubljane. Gostje so se z novima točkama odlepili z dna lestvice na predzadnje mesto s tremi točkami (enako kot Slovenj Gradec 2011 in Dobova), Sevničani pa so padli na zadnje z dvema.

 

 

V prvem delu so si domači nekajkrat priigrali dva ali tri gole prednosti, ki pa jih niso znali zadržati. Slovan se je v končnici približal in potem tudi izenačil, tako da se je prvi polčas tekme v Sevnici končal brez zmagovalca (10:10).

 

 

Drugi del je precej bolje začela ljubljanska ekipa, toda domači so se hitro vrnili in pri izenačenju na 15:15 je bilo spet vse na začetku. Potem pa si je Slovan priboril tri gole prednosti, te razlike pa ni več spustil iz rok, čeprav so se domači v končnici še dvakrat približali le na gol zaostanka. Žan Grojzdek je v zadnji minuti potrdil zmago ekipe s Kodeljevega.

 

 

Na tekmi so štirje igrali dosegli po šest golov: pri domačih Jure Gorenjak in Klemen Brilej, pri gostih pa Tine Marušič in Jan Prevolnik.

 

 

Sevnica bo v naslednjem krogu gostovala v Ormožu, Ljubljančane pa čaka tekma s slovenskimi podprvaki iz Velenja.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16