31. 10. 2015

Maribor Branik - Celje Pivovarna Laško 29:27 (12:13)

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v devetem krogu v 1. NLB Leasing ligi doživeli prvi poraz v letošnji sezoni. Na gostovanju pri Mariboru Braniku so aktualni državni prvaki iz Celja izgubili s 27:29 (13:12).

MARIBOR BRANIK - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 29:27 (12:13)

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 850, sodnika: Žibret (Trbovlje) in Vidic (Ljubljana).

Maribor Branik: Cingesar 4, Žmavc, Kaleb 8 (4), Jasmnik, Poklar 2, Čudič, Mijušković, Hrastnik 2, Fidel, Špende 4, Verdine 3, Brajović 2, Čagalj, Štumpfl 3, Mišković 1, Kastelic.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Blagotinšek 2, Ivić, Babarskas, Janc 5, Razgor 4, Marguč 2 (2), Poteko 1, Zarabec, Fižuleto, 1 Patrianova 1, Dobelšek 1, Mlakar 9, Žvižej 1.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 4 (4), Celje Pivovarna Laško 4 (2).

Izključitve: Maribor Branik 4 minute, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

Celjski rokometaši so doživeli prvi poraz po februarju 2014, ko so prav tako izgubili v Mariboru. Tako se je končal njihov niz kar 59 tekem brez poraza na slovenskih igriščih (skupaj 615 dni), Mariborčani pa so prišli do četrte zmage v letošnji tekmovalni sezoni.

Začetek prvega polčasa je pripadel gostom, ki prvih pet minut niso dovolili Mariboru, da bi zatresel mrežo. Dobra igra v obrambi je omogočila Celjanom, da so pobegnili na 8:3, strelsko sta blestela David Razgor in Žiga Mlakar, ki sta dosegla vsak po tri zadetke.

Nato pa se je gostom ustavilo, niz zadetkov pa so dosegli Mariborčani. Ti so v 25. minuti celo izenačili na 10:10, na glavni odmor pa so Celjani nesli zadetek prednosti (13:12).

Začetek drugega polčasa je ponudil podobno zgodbo kot prvi. Celjani so hitro ušli na 17:14, zadeval je Mlakar, domači pa so po uspešno izvedeni sedemmetrovki Anteja Kaleba v 37. minuti izenačili na 17:17.

Nadaljevanje polčasa je prineslo izenačeno igro na obeh straneh, vseskozi pa so bili v rahli rezultatski prednosti gostje. Mariborčani so imeli prvo priložnost za vodstvo v 47. minuti, vendar je Darko Cingesar poslal žogo mimo gola in ostalo je pri rezultatu 21:21.

Prvič so domači rokometaši povedli v 55. minuti (25:24), po zadetku Cingesarja iz protinapada pa so si nato tudi prvič na tekmi priigrali dva gola prednosti (26:24). V končnici tekme so gostitelji unovčili nekaj celjskih napak in izključitev Vida Poteka ter povedli z 29:25, kar je bilo dovolj za veliko zmago.

V domači ekipi so največ golov dosegli Ante Kaleb (8), Darko Cingesar in Aleksander Špende (po 4). Pri poraženih Celjanih sta bila najučinkovitejša Žiga Mlakar (9) in Blaž Janc (5).

Mariborčani bodo v 10. krogu 14. novembra gostovali pri Trimu v Trebnjem, Celjani pa v Škofji Loki pri ekipi Urbanscape Loka.

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16