17. 7. 2016

V Trbovljah najvišja zmaga Slovenije proti Tuniziji

ČLANI, PRIPRAVLJALNA TEKMA

SLOVENIJA : TUNIZIJA 39:24 (22:9)
Slovenija:
 Skok, Lesjak, Blagotinšek 1, Henigman 2, Marguč 3, Kavtičnik 4, Janc 6, Dolenec 2, Cingesar 5, Skube, Poteko, Miklavčič 1, Gaber 4, Bezjak 5, Razgor 1, Zarabec 4, Bombač 1.
Tunizija: Missaoui, Maggaiz, Bedoui, Toumi 3, Tejissam, Maaref, Bannour, Bhar, Haj, Sanai 2, Boughanmi 5, Saied, Hosni, Ben Salah 3, Hammed 3, Chouiref 3, Soussi 2, Jallouz 3.

Slovenski rokometaši so v pripravah na olimpijske igre, ki se bodo v Riu de Janeiru začele 5. avgusta, odigrali prvi dve prijateljski tekmi. Tekmec, Tunizija, ki bo prav tako igral v Braziliji, je bil pravšnji za uvod; v soboto so izbranci selektorja Veselina Vujovića zmagali s 33:25, v Trbovljah pa je bilo 39:24.

Do olimpijskih igrah bo Slovenija odigrala še tri prijateljske tekme. 22. julija se bo v Kopru pomerila s Hrvaško, 26. julija jo Hrvaška čaka v Opatiji, v Braziliji pa se bo srečala še z Dansko. Na OI bo igrala s Poljsko, Švedsko, Brazilijo, Nemčijo in Egiptom.

Za razliko od prve tekme v slabo obiskani dvorani Tabor je bil drugi obračun pred polnimi tribunami v Trbovljah veliko bolj enosmeren. Slovenija je bila boljša od prve do zadnje minute, tako da je Tunizijo nadigrala v vseh pogledih.

V 11. minuti je bilo 7:2, v 20. 13:6, v 24. 17:7. Premoč Slovenije je bila tolikšna, da so se gostje posluževali zelo umazanih prijemov. Vid Kavtičnik, Blaž Janc in Miha Zarabec so na svoji koži občutili grobost tunizijskih rokometašev, a tudi to gostom ni pomagalo. Slovenski rokometaši se jih niso ustrašili in njihov stroj je mlel vse do konca - 27:11 37., 32:16 46., 36:19 53., končnih 39:24 pa je najvišja zmaga Slovenije na osemnajstih medsebojnih tekmah.

Slovenija bo priprave nadaljevala z vsemi devetnajstimi igralci (tokrat nista nastopila Uroš Zorman in Gorazd Škof), na OI pa jih bo odpotovalo sedemnajst. Trije bodo rezerve, 14 pa jih bo imelo pravico nastopa.

Veselin Vujović, selektor Slovenije:

"Tunizijci so v tekmo šli zato, da se tepejo, a ne, da igrajo rokomet, mi pa smo ga igrali in zato tudi naredili to razliko v prvem polčasu. V drugem delu igre smo za moj okus dobili nekoliko preveč zadetkov, a na taki tekmi je to logično, saj zaradi visoke prednosti koncentracija pade, fantje pa se nekoliko opustijo. To še ni to, kar pričakujem od Slovenije, a dobili smo nekaj mladih fantov, s katerimi so začeli delati že prejšnji selektorji in, ki bodo lahko igrali vsaj naslednjih deset let in to je velika stvar za to reprezentanco. Ne bi želel delati evforije, spomnim se naše zadnje tekme pred pripravljalnim obdobjem pred EP na Poljskem, ko smo nadigrali Hrvate v Kopru, pa potem na prvenstvu nismo naredili, kar bi morali, a mislim, da smo zdaj druga ekipa in, da smo zelo močen kolektiv. Nimamo igralcev svetovne kakovosti, imamo pa homogeno skupino igralcev in verjamemo v vsakega posameznika, ki pride na igrišče, da bo naredil svoje."

Blaž Janc, najboljši strelec tekme:

"Danes so Tunizijci odigralo zelo grobo, pa vendar smo mi ta pritisk zdržali in na koncu zmagali z visoko razliko. Najbolj pomembno je, da smo vsi ostali celi in, da lahko s polno paro nadaljujemo priprave. Prvi dve tekmi sta za nami in tudi dve zmagi, a še vedno delamo preveč napak, ki jih moramo popraviti."

Že odigrano (Maribor, 16. julij):
SLOVENIJA : TUNIZIJA 33:25 (15:14)
Slovenija:
 Blagotinšek 2, Henigman, Marguč 7, Kavtičnik 2, Janc 6, Dolenec 3, Škof, Cingesar 4, Skube 2, Poteko, Miklavčič, Gaber 1, Zorman, Razgor 1, Bombač 4, Lesjak.
Tunizija: Missaoui, Toumi 3, Tej 2, Maaref, Bannour 3, Maggaiz, Haj Youssef, Sanai 3, Boughanmi 4, Saied, Hosni, Ben Salah, Hammed 2, Chouiref 3, Soussi 1, Jallouz 5.