19. 11. 2016

Krimovke za prvo mesto, Ajdovke v Turčiji

Rokometašice Krima Mercatorja bodo nocoj ob 19.15 v Larviku igrale svojo zadnjo tekmo prvega dela Lige prvakinj, na kateri se bo odločalo o prvem mestu skupine D. S tekmovanjem bodo ob 15.00 v Pokalu challenge začele Ajdovke, ki bodo obe tekmi tretjega kroga igrale v Trazbonu.  

Pred začetkom letošnje lige prvakinj so le redki verjeli, da bi se krimovke lahko vmešale v boj za glavni del lige prvakinj, toda z dobrimi igrami so si izbranke Uroša Bregarja že kolo pred koncem prvega dela tekmovanja zagotovile napredovanje. V skupini D so si uvrstitev med najboljših 12 ekip v Evropi zagotovile tudi rokometašice Larvika, ki bodo danes gostile slovenske podprvakinje, njihova medsebojna tekma pa bo odločala tudi o tem, s koliko točkami bosta ekipi začeli glavni del lige prvakinj.

"Glede na to, da so njihove igralke v povprečju veliko višje od naših, na zadnji tekmi proti Sävehofu pa je Larvik kar 22 napadov odigral sedem na šest, smo temu na treningih posvetili veliko pozornosti. Želim si, da bi odigrali svojo najboljšo tekmo, in da bomo še bolj gibljivi v obrambi, kar bo ključ do morebitne zmage," je pred nocojšnjo tekmo dejal Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja.

V pokalu challenge bodo s svojimi nastopi začele rokometašice Mlinotesta. Ajdovke bodo obe tekmi igrale v gosteh pri turški ekipi Zagnospor. Prva tekma bo na sporedu danes, druga jutri, obe tekmi pa bosta v Trabzonu.

LIGA PRVAKINJ, PRVI DEL, 6. KOLO

Sobota, 19. novembra, ob 19.15:
LARVIK : KRIM MERCATOR - prenos na Šport TV 1


POKAL CHALLENGE, 3. KROG, PRVA TEKMA

Sobota, 19. novembra, ob 15.00:
MLINOTEST AJDOVŠČINA : ZAGNOSSPOR