5. 1. 2016

Mladinci v drugo boljši od Avstrijcev

Generacija, ki je na lanskem SP za kadete osvojila srebrno kolajno, začenja pot v mladinski kategoriji. V okviru priprav za kvalifikacije za nastop na letošnjem EP, so varovanci trenerja Slavka Iveziča odigrali dve trening tekmi z avstrijskimi vrstniki. Na prvi so bili za gol uspešnejši Avstrijci, ki so zmagali s 30:29 (13:14), druga pa so naši dobili s 26:22 (9:10).

Trener Slavko Ivezič je na obeh tekmah v Zrečah preizkusil lepo število kandidatov za mladinsko reprezentanco, ki je letos čakajo kvalifikacije za nastop na EP. Naši bodo igrali v kvalifikacijski skupini z Romunijo, Estonijo in Portugalsko, pravico do organizacije turnirja pa ima Estonija.

Potem, ko so prvo tekmo dobili naši severni sosedje, ki stavijo na obrambno postavitev 3-2-1, so  bili slovenski upi na drugi tekmi boljši. Čeprav so ob polčasu izgubljali z 10:9. V nadaljevanju je bilo izenačeno do 17:17, potem pa so naši povedli z 22:17 in zmagovalec je bil s tem praktično odločen.

 

SLOVENIJA - AVSTRIJA 26:22 (9:10)


Zreče – Dvorana OŠ. Sodnika: B. Pirc in Škvarč.


Slovenija: Leben, Urbič; Bevec 2, Cvetko 1, Kikanovič, Planinc 3, Janc 6, Kavčič, Ma. Kotar 1, Malus 2, Marguč 4, Stopar 5, Velkavrh 2.


Avstrija: Haag, Walski, Mitendorer, Riede;  Esegović 7, Jurić 2, Martinovič, Myr-Pravender, Miskovec, Pratschner 5, Rabenseifer 1, Ranftl, Schweiger, Seitz 3, Spender 4, Tanić.


Sedemmetrovke: Slovenija -, Avstrija -.


Izključitve: Slovenija 4, Avstrija 2 minuti.