16. 4. 2016

Združenje dalo podporo sodelovanju dveh klubov v SEHA ligi

Člani združenja klubov 1. NLB Leasing lige so na redni seji, ki je potekala pred začetkom finalnega turnirja moškega pokala, z osmimi glasovi za in štirimi proti dali podporo sodelovanju dveh slovenskih klubov v SEHA ligi, v katero se bosta uvrstila dva najboljša slovenska kluba. Trenutno sta to RK Celje Pivovarna Laško ter RK Gorenje Velenje, ki sta tudi sodelovala pri vnovičnih pogovorih z ligo med evropskim prvenstvom, januarja na Poljskem.

Združenje klubov je prav tako (s sedmimi glasovi za in petimi proti) potrdilo predlog, da se oba slovenska kluba, ki bosta nastopala v SEHA ligi, 1. NLB Leasing ligi zaradi natrpanega koledarja tekem, vključno z evropskimi, priključila v končnici. V moškem pokalu bosta sodelovala od začetka.

Odločitev o sodelovanju v šesti sezoni SEHA lige, katere prvak je pred kratkim drugič zapored postal Veszprem Gašperja Marguča, bo sprejela skupščina Rokometne zveze Slovenije. Ta bo potekala predvidoma konec maja, po njej pa bo znan tudi sistem tekmovanja v 1. NLB Leasing ligi 2016/17.