9. 5. 2016

Pred velikim derbijem še spopad legend obeh klubov

Tekma med kluboma v 5. kolu končnice 1. NLB Leasing lige bo predstavljala že 101. dvoboj teh dveh ekip v slovenskem državnem prvenstvu. Med najbolj zaslužnimi za takšno število večnih derbijev ter za številne uspehe pa so zagotovo legende obeh klubov, ki bodo ob 17.00 odigrale medsebojno prijateljsko tekmo, na kateri boste lahko znova videli mnoge igralce, ki so zavoljo mnogih neponovljivih predstav v najboljših slovenskih rokometnih klubih ostali zapisani z zlatimi črkami.

Postava legend RK Gorenje Velenje: Jože Stropnik, Robi Lainšček, Robi Lesjak, Sebastjan Sovič, Bojan Požun, Robi Čater, Marko Cvetko, Matjaž Mlakar, Samo Žolger, Boštjan Tome, Sandi Krejan, Drago Ocvirk, Branko Bedekovič, Aleš Sirk, Marko Oštir, Borut Plaskan.

Postava legend RK Celje Pivovarna Laško: Peter Novak, Aleš Levc, Sebastjan Oblak, Roman Pungartnik, Jani Likavec, Tomaž Tomšič, Jure Cvetko, Igor Doberšek, Uroš Šerbec, Boštjan Strašek, Beno Lapajne, Rajko Begovič, Borut Papež, Dušan Podpečan, Robert Šafarič, Boštjan Burdian.

Borut Plaskan, predstavnik legend RK Gorenje Velenje: 

"Najprej bi rad pohvalil klub za idejo o tekmi legend. Takšne geste so za promocijo rokometa vedno izjemno dobrodošle. Verjamem, da bo celoten dogodek v velenjski dvorani izpeljan na visokem nivoju, skupaj z bivšimi legendami in igralci pa bomo poskrbeli za rokometni spektakel. Vsi, ki so bili iz našega tabora pozvani v ekipo legend, so se na poziv izjemno pozitivno odzvali in bili nad idejo navdušeni. Posebnih priprav kot ekipa pred tekmo nimamo, nekatere legende pa so se že naročile na masažo pri našem klubskem maserju (smeh). Pričakujemo torej izjemno lepo nostalgično tekmo, v katero gremo v prijateljskem duhu. Ne dvomimo, da nas bo v Rdečo dvorano prišlo podpret veliko število zvestih navijačev, za kar se jim že v naprej tudi iskreno zahvaljujemo."

Robert Šafarič, predstavnik legend RK Celje Pivovarna Laško: 

"Idejo velenjskega kluba, da nas povabi na dvoboj legend, lahko ocenim za izjemno lepo gesto. Pravilno je, da se po vseh teh letih znova srečamo na igrišču ter se spomnimo na stare čase. Za prihajajoči dvoboj legend se v celjskem taboru posebej ne pripravljamo, saj gremo nanj ne v tekmovalnem, pač pa v prijateljskem duhu. Upamo, da nas pride v Rdečo dvorano podpret čim večje število ljudi in da skupaj obudimo spomine na čase, ko smo se na parketu srečevali bolj redno."