28. 5. 2016

Zorman in Marguč v finalu Lige prvakov!

V nedeljskem finalu Lige prvakov bosta s svojima ekipama nastopila Uroš Zorman in Gašper Marguč. Oba slovenska reprezentanta sta bila ena izmed junakov polfinalnih zmag svojih ekip.

Reprezentančni kapetan je Kielce sijajno vodil do zmage proti PSG-ju, ki je veljal za prvega favorita tega finalnega turnirja. Poljska zasedba je bila na koncu boljša z 28:26. Zorman, ki je k uspehu prispeval štiri zadetke, bo tako v nedeljo, ob 18. uri, lovil svoj tretji naslov evropskega klubskega prvaka.

V finalu se bo srečal z Veszpremom Marguča, ki je bil prav tako eden junakov polfinalne tekme, ki se je končala šele po podaljšku. Slovenski rokometaš, s šestimi zadetki drugi strelec svoje ekipe, je namreč v izdihljajih drugega polčasa rednega dela dosegel gol za izenačenje na 25:25, njegova ekipa pa je bila od nemškega Kiela na koncu boljša z 31:28. Marguč bo z madžarsko zasedbo še drugo sezono zapovrstjo zaigral v finalu Lige prvakov, v katerem je bila lani Barcelona boljša z 28:23.

Evropska rokometna zveza je pred začetkom vrhunca sezone razglasila najboljšo postavo te sezone, v katero sta uvrščena dva slovenska igralca. Med več kot 80 tisoč glasovi sta jih na svojih igralnih položajih zbrala tudi Dean Bombač (24,61% vseh glasov) in Marguč (25,16% vseh glasov).

LIGA PRVAKOV, FINALNI TURNIR:

Polfinale, sobota, 28. maja:

KIELCE : PSG 28:26 (16:16)
Jurecki 5, Lijewski, Reichmann, Štrlek in Zorman po 4; Hansen 10, Onufryienko 5.

KIEL : VESZPREM 28:31 (15:12, 25:25)
Vujin 8, Duvnjak 7; Ilić 8, Marguč 6.

Finale, nedelja, 29. maja, ob 18.00:
KIELCE : VESZPREM