24. 6. 2016

Slovenija bo prvi del SP 2017 igrala v Metzu

Organizatorji SP 2017 so določili gostiteljice posameznih skupin prvega dela. Slovenija bo prvih pet tekem odigrala v Metzu, ki je od Ljubljane oddaljen dobrih 900 kilometrov, oziroma približno 9 ur z avtomobilom, kar je zagotovo dobra novica za slovenske ljubitelje športa. To je tudi naši državi najbližje mesto, ki gosti svetovno prvenstvo in kraj, v katerem igra slovenska reprezentantka ter najboljša strelka te sezone DP Francije Ana Gros.

Metz je z nekaj manj kot 120.000 prebivalci trideseto največje mesto v Franciji, ki leži le 60 kilometrov od meje z Nemčijo pri Saarbrücknu, oziroma 45 km od tiste z Luksemburgom. Gre za kraj z bogato, več kot 3.000 letno zgodovino s pomembno versko, civilno in vojaško zapuščino, ki ponuja veliko možnosti za turistične oglede, obenem pa tudi zabavo ter sprostitev. Le 10 kilometrov od Metza, v mestecu Amneville, se nahaja tudi velika zimska atrakcija - edino pokrito smučišče v Franciji, isto mesto pa ponuja tudi enega najlepših in največjih živalskih vrtov v Evropi.

Tekme skupine B bo gostila Arena Metz, zgrajena leta 2002, ki sprejme približno 5.000 gledalcev. V njej tekme igra ženski rokometni klub Metz, najtrofejnejši francoski klub, ki je osvojil že 20 naslovov državnih prvakov ter 6 naslovov pokalnih zmagovalcev, s katerim so že igrale tudi rokometašice Krima. Moška in ženska članska reprezentanca v Metzu še nista nastopili.

SVETOVNO PRVENSTVO 2017
Francija, 11.-29. januar

PRVI DEL:

Skupina A (Nantes): Francija, Poljska, Rusija, Brazilija, Japonska, Norveška.
Skupina B (Metz): Španija, SLOVENIJA, Makedonija, Islandija, Tunizija, Angola.
Skupina C (Rouen): Nemčija, Hrvaška, Belorusija, Madžarska, Čile, Savdska Arabija
Skupina D (Pariz): Katar, Danska, Švedska, Egipt, Bahrajn, Argentina.

KONČNICA:

Osmina finala in četrtfinale
21.-24. januar (Lille, Montpellier, Pariz, Albertville)

Polfinale, finale in tekma za 3. mesto
26.-29. januar (Pariz)