28. 6. 2016

Zbor članov RZS sprejel nastop dveh ekip v SEHA ligi

27. redno letno zasedanje Zbora članov Rokometne zveze Slovenije, je na Brezovici odločalo o udeležbi dveh najboljših slovenskih klubov v naslednjih dveh sezonah SEHA lige, predlogu, ki sta ga že prej podprla Združenje 1. NLB Leasing lige ter predsedstvo RZS. Sodelovanje v SEHA ligi je plod pogovorov Rokometne zveze Slovenije in najboljših dveh klubov v sezoni 2015/16, Celja Pivovarne Laško ter Gorenja Velenja, ki so se začeli že na evropskem prvenstvu 2016 na Poljskem.

Zbor članov je bil letos sklepčen s 67 delegati, oziroma rekordno, 78% udeležbo, ki so potrdili nastop dveh slovenskih klubov, v prihodnji sezoni državnega prvaka Celja Pivovarne Laško in podprvaka Gorenja Velenja v mednarodni ligi SEHA, v kateri bo tudi v prihodnji sezoni nastopalo 10 klubov. Oba slovenska kluba se bosta tako 1. NLB Leasing ligi pridružila v končnici.

Da gre za izjemno tekmovanje, v katerega bosta slovenski ekipi pod okriljem RZS nastopili prvič, priča dejstvo, da so se kar štirje klubi SEHA lige uvrstili v osmino finala Lige prvakov, trije v četrtfinale, prvak Veszprem pa je igral tudi veliki finale najboljšega evropskega tekmovanja. Regionalna liga je marketinško zanimivo tekmovanje, z igranjem v katerem oba kluba pričakujeta večji obisk v dvoranah, večje povezovanje z navijači in s tem večje možnosti za sponzorske vložke, ki omogočajo nadaljni razvoj klubov in slovenskega rokometa.

Zbor članov je potrdilo tudi sodelovanje Rokometnega kluba Krim Mercator v regionalni ligi WRHL, Ljubljančanke pa bodo nastopale tudi od začetka državnega prvenstva, v katerem je v minuli sezoni državni prvak postal RK Zagorje.