8. 7. 2016

Cingesar, Miklavčič in Skok podpisali za Zagreb

Trojica slovenskih članskih reprezentantov - Darko Cingesar, David Miklavčič in Matevž Skok, ki se trenutno nahajajo na pripravah moške članske izbrane vrste, bo odslej zaigrala v vrstah udeleženca finalnega turnirja Lige SEHA in četrtfinala Lige prvakov Zagreba.

Za 25-letni Cingesar se v tujino podaja prvič v svoji karieri, v kateri je doslej igral za Škofjo Loko, Gorenje Velenje in Maribor Branik, pri katerem je v zadnji sezoni na 38 tekmah 1. NLB leasing lige zabeležil 119 zadetkov. "Članska ekipa Zagreba ima velik potencial, ki lahko doseže celo finalni turnir Lige prvakov v Kölnu in menim, da nobenemu tekmecu proti nam ne bo lahko igrati. Mislim, da imamo odlične igralce na vseh igralnih mestih, še posebej na levem krilu, kjer igrata Šprem in Marković. Sezona je dolga in zagotovo bo veliko priložnosti, da zaigramo vsi trije in dodamo velik delež k uspehu Zagreba," je dejal Cingesar.

David Miklavčič, 33-letni zunanji igralec, se nedaleč od slovenske meje podaja po igranju za Grosuplje, Trimo Trebnje, Gorenje Velenje, Celje Pivovarno Laško, Dinamo Minsk in Tremblay, katerega dres je nosil v minuli sezoni. "Rokometni klub Zagreb je veliko ime in nihče normalen, ne bi zavrnil takega povabila. Za ekipo, ki je v zadnjih dveh sezonah igrala v četrfinalu Lige prvakov je povsem logično, da cilje usmerja proti finalnemu turnirju. Mislim, da lahko s trenutnimi igralci, tremi slovenskimi reprezentanti in Igorjem Vorijem zelo napredujemo," je sporočil David Miklavčič.

Gol Zagreba bo branil tudi izkušeni Matevž Skok, ki je doslej stal med vratnicami Celja Pivovarne Laško, Gorenja Velenja in Lübbeckeja, eden izmed treh vratarjev slovenske reprezentance, ki je odlično branil tudi na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Malmöju. "Epizoda v Nemčiji se ni najbolje končala, na žalost klub ni bil tak, kot sem pričakoval in na srečo sem dobil ponudbo Zagreba, ki se je ne zavrača. V novi ekipi imam priložnost igrati z vrhunskimi rokometaši v Ligi prvakov, dobro pa je tudi to, da bom blizu doma. Zagreb ima veliko kakovosti, kar je pokazal že v zadnjih dveh sezonah, upam pa, da bo z nami, novimi igralci, še boljši," je izjavil Skok.