27. 7. 2016

Mladinci odpotovali na evropsko prvenstvo na Danskem

Moška mladinska reprezentanca je odpotovala na evropsko prvenstvo, ki bo od četrtka do prihodnje nedelje potekalo na Danskem. Izbranci Slavka Iveziča bodo v prvem delu igrali v skupini B, ki jo bo gostilo mestece Vamdrup, nasprotnice pa bodo reprezentance Islandije, Španije in Rusije.


Tekmovanje se za naše fante začenja s četrtkovo tekmo proti Špancem, ki se bo začela ob 17.45. Dan kasneje ob 20. uri sledi obračun z Islandci, po dnevu premora pa v nedeljo še obračun z Rusi (ob 18.00). Najboljši reprezentanci vsake izmed štirih skupin prvega dela se bosta v nadaljevanju tekmovanja merili za razvrstitev od 1. do 8. mesta (te tekme bodo potekale v Koldingu), preostali pa za razvrstitev od 9. do 16. mesta.  


V primerjavi z lanskoletnim svetovnim prvenstvom za kadete, na katerem je ta slovenska generacija osvojila tretje mesto, letos v ekipi manjka kar nekaj ključnih rokometašev. Blaž Janc se mudi na pripravah članske reprezentance za olimpijske igre v Rio de Janeiru, Grega Krečič, Alex Vlah in Matic Kotar pa so poškodovani. Na evropsko prvenstvo potuje Jaka Malus, ki pa ima težave s poškodbo roke.


Vse tekme evropskega prvenstva bo mogoče spremljati preko spletnih prenosov, ki bodo na voljo TUKAJ.

 

Slavko Ivezič, glavni trener mladinske reprezentance:
"V primerjavi s preteklostjo, smo imeli letos neprimerno več težav s poškodbami, saj smo ostali praktično brez prve zunanje linije. Priložnost so in bodo dobili drugi igralci. Upam, da je bodo izkoristili. Naši motivi ostajajo isti, ne glede na težave. Osnovni cilj je preboj v drugi del tekmovanja, čeprav igramo v skupini, v kateri so reprezentance, ki so bile na drugem, tretjem in četrtem mestu na zadnjem prvenstvu. Za nas in za njih bo to svojevrsten izziv. Pomembno je, da smo v igri odgovorni in maksimalno motivirani. Želimo prikazati prave predstave, kar je ključ do napredovanja v drugi del tekmovanja."


MLADINCI, EVROPSKO PRVENSTVO 2016
Danska (V
amdrup in Kolding), 28. julij - 7. avgust


PRVI DEL, SKUPINA B:


1. kolo, četrtek, 28. julija, ob 17.45:
ŠPANIJA : SLOVENIJA

Ob 20.00:
ISLANDIJA : RUSIJA


2. kolo, petek, 29. julija, ob 18.00:
RUSIJA : ŠPANIJA


Ob 20.00:
SLOVENIJA : ISLANDIJA


3. kolo, nedelja, 31. julija, ob 18.00:
SLOVENIJA : RUSIJA


Ob 20.00:
ŠPANIJA : ISLANDIJA

POSTAVA SLOVENSKE REPREZENTANCE:

Rok Cvetko
Matic Grošelj
Urh Kastelic
Aleks Kavčič
Tilen Leben
Jaka Malus
Gal Marguč
jaka Moljk
Nejc Planinc
Leon Rašo
Tilen Sokolič
Darko Stojnić
Žiga Stopar
Žiga Urbič
Andraž Velkavrh
Dani Zugan

ŠTAB REPREZENTANCE:

Slavko Ivezić glavni trener reprezentance
Klemen Luzar pomočnik glavnega trenerja
Tomaž Skledar fizioterapevt
Luka Kisovec trener vratarjev
Borut Korošec tehnični vodja