21. 8. 2016

Kadeti po dramatični končnici in štirih podaljških četrti v Evropi

Slovenska moška kadetska reprezentanca je na zadnji tekmi evropskega prvenstva do 18 let po hudi borbi ter 20 minutah podaljška proti Nemčiji izgubila z 31:32 in osvojila še vedno odlično končno četrto mesto. 

Pod vodstvom Janija Klemenčiča, za katerim je že serija uspehov s kadetsko reprezentanco, se je Slovenija brez poraza prebila v drugi del tekmovanja, v katerem je izgubila proti Franciji ter premagala Španijo, bila v polfinalu slabša od Hrvaške, tokrat pa za las tudi od Nemčije. 

Jani Klemenčič, glavni trener Slovenije:

"Do 53. minute smo igrali tako, kot smo se dogovorili pred tekmo, po tem ter vodstvu za šest golov, pa so igralci postali prepotentni, misleč, da je dvoboj že končan. Od začetka smo jim govorili, da igrajo proti Nemcem, ki se nikoli ne predajo in to se je izkazalo za še kako resnično. Ob koncu rednega dela so vsi samo še čakali, da bo tekme konec, namesto, da bi igrali do zadnje sekunde ter zmagali za pet ali šest golov. Čestitam Nemčiji za medaljo, ki si jo je zaslužila. Mi lahko zdaj samo jočemo, a to je šport."

Mark Ferjan:

"Začeli smo zelo dobro, igra v prvem polčasu je bila na visoki ravni, ob koncu drugega pa precej slabša. Imeli smo šest golov prednosti, priložnost za še kaj več, a enostavno nismo mogli več zadeti. V podaljšku smo začeli padati, igra v napadu se je poslabšala, v obrambi pa Nemcev nismo več ustavljali in prejeli smo kar nekaj lahkih golov, zaradi česar smo tudi izgubili."

EVROPSKO PRVENSTVO ZA KADETE

Tekma za 3. mesto:
NEMČIJA : SLOVENIJA 32:31 (9:12, 22:22, 26:26)
Nemčija: Remke 11, Heymann 8, Morente 4, Ignatow 3, Stutzke 2, Klotz 1, Knauer 1, Matthes 1, Timm 1, Breitenfeldt, Diebel, Hottgenroth, Kister, Klimpke, Strosack, Villgrattner.
Slovenija: Rozman 9, Kosi 5, Ozmec 5, Ocvirk 4, Horžen 2, Makuc 2, Novak 2, Ma. Kotar 1, Mi. Kotar 1, Dobaj, Drobež, Gartner, Kunst, Pipp, Žabič.


Ob 17.30, FINALE:
FRANCIJA : HRVAŠKA