27. 8. 2016

Krim Mercator tudi tretjič osvojil Superpokal Slovenije

Rokometašice Krima Mercatorja so na Superpokalu Slovenije v Portorožu s 27:20 ugnale Zagorjanke in tretjič osvojile to tekmovanje.

Najboljši slovenski ženski rokometni ekipi zadnjih let sta se še drugič pomerili v slovenskem ženskem superpokalu. Predlani so v Ilirski Bistrici slavile Krimovke, ki so lani, takrat že v Portorožu, premagale ekipo Zelene doline Žalec. Na tokratnem superpokalu so Ljubljančanke želele vrniti Zagorjankam za izgubljeni državni naslov v minuli sezoni, za varovanke Uroša Bregarja pa je bil to tudi eden zadnjih testov pred kvalifikacijskimi tekmami za nastop v ligi prvakinj, ki bodo 10. in 11. septembra, v dvorani na Kodeljevem.

Čeprav so Zagorjanke v novo sezono vstopile v oslabljeni zasedbi in z manjšim finančnim vložkom, so bile do sredine prvega polčasa ves čas tesno za petami Krimovkam, z golom Tjaše Stanko pa so prvič na tekmi povedle (7:6). Toda po minuti odmora, ki jo je vzel Bregar, so Ljubljančanke le prikazale boljšo igro, predvsem to velja za igro v obrambi, uspešne so bile tudi v napadu, kar jim je v 22. minuti prineslo vodstvo s 13:7. V polno je zadela Aneta Benko, še lani igralka Zagorja, ki je do konca polčasa svoj zaostanek znižalo na tri gole.

Drugi polčas se je začel po željah rokometašic Krima. Z golom Elizabeth Omoregie so povedle s 16:11, vendar se aktualne državne prvakinje niso predale. Z goli Tjaše Stanko in Jekaterine Čečkove so se v 38. minuti približale le na gol zaostanka (16:17), osem minut pozneje pa so imle pri 19:20 še zadnjič priložnost, da izid izenačijo. Krimovke pa so nato s štirimi zaporednimi goli štiri minute pred koncem tekme povedle 24:19. Z dvema zaporednima goloma je za mirno končnico lanskoletnih zmagovalk superpokala poskrbela Polona Barič.

Za najbolj koristno igralko tekme je bila izbrana vratarka Krima Mercatorja Miša Marinček, ki je ubranila 14 strelov nasprotnic, v ekipi Zagorja pa se je z 11 goli izkazala Tjaša Stanko. Pri zmagovalkah sta jih Baričeva in Omoregiejeva dosegli po šest.

Državno prvenstvo v prvi ženski rokometni ligi se bo začelo 17. septembra, branilke naslova bodo doma igrale z Mlinotestom iz Ajdovščine, Krim Mercator pa bo prav tako doma igral z Velenjčankami.

SUPERPOKAL SLOVENIJE, PORTOROŽ, 27. avgust 2016
ZAGORJE : KRIM MERCATOR 11:14 (20:27)
Zagorje: Zubak, Stanko 11 (3), Ražem 1, Panger 2, Rebolj 1, Voglar 2, Skrinjar, Perić, Prašnikar, Golob, Vrbnjak, Lepoja 1, Čečkova 2.
Krim Mercator: Georgijev 4 (1), Benko 3, Blažević, Milanović-Litre 3, Jeriček 1, Stefanišin, Bajramoska 4, Beganovič, Marinček, Omoregie 6 (1), Koren, Barič 6 (3), Kamdop, Amon, Zrimšek.

Bojan Voglar, trener Zagorja: 

"Prvenstvo se bo začelo šele čez tri tedne, tako da je za obe ekipi tekma prišla nekoliko prezgodaj. Tudi pogoji za igro, predvsem v prvem polčasu, niso bili ravno idealni, saj je bilo zelo vroče. Žal nimamo dovolj igralk, da bi lahko sledili tempu nasprotnic, čeprav smo se jim večji del tekme dobro upirali. Mislim, da je bilo na trenutke v njihovi ekipi zaznati tudi nekaj panike. Morate vedeti, da ima Krim Mercator v svojih vrstah šest, sedem tujk, mi pa pet mladink, tako da sem več kot zadovoljen z našo prikazano igro, ampak na koncu nam je zmanjkalo moči za kaj več. Desna stran našega napada ni bila najboljša, toda do začetka prvenstva je še dovolj časa."

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: 

"Zagorjanke si zaslužijo čestitke za prikazano igro, zelo dobro je igrala Tjaša Stanko, ki je na dobri poti, da se razvije v vrhunsko igralko. Mi smo imeli nekaj težav v obrambi, toda na koncu smo zmagali, kar je v tem trenutku tudi najbolj pomembno. Vsekakor bomo morali svojo igro stopnjevati do začetka kvalifikacij, danes nismo blesteli, a smo naredili, kar smo morali."

DOZDAJŠNJI SUPERPOKALI:

2015 - KRIM MERCATOR : ZELENE DOLINE ŽALEC 42:29 (15:14)
2014 - KRIM MERCATOR : ZAGORJE 29:28 (15:15)