26. 9. 2016

Na začetku Lige prvakov najboljša Žvižej in Kavtičnik

Začela se je prestižna rokometna Liga prvakov, v kateri ne manjka slovenskih predstavnikov. Čeprav od slovenskih klubov v tem tekmovanju lahko spremljamo le RK Celje Pivovarna Laško, pa naše barve med evropsko elito zastopa kar 20 igralcev.

LIGA PRVAKOV, 1. KOLO:

SG FLENSBURG : TELEKOM VESZPRÉM 24:24 (10:13)
Mahe 9, Glandorf 5; Marguč 2, Blagotinšek, Gajić.

Nemški Flensburg se je v tekmi prvega kola pomeril s favoriziranim Veszprémom. Bolje je tekmo začel slednji, saj so z dobro obrambo in pametno taktično postavitvijo Ljubomirja Vranjaša na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (10:13). Drugi polčas je postregel z dokaj izenačeno igro, vendar so Madžari še minuto do konca imeli prednost dveh golov, ki pa je niso izkoristili. Flensburg je prišel do izenačenja predvsem po zaslugi velike učinkovitosti Maheja, ki je v zadnji minuti z lobano žogo premagal obrambo Vezsprema. Ekipi sta si tako na prvi tekmi nove sezone razdelili točki. Za  Veszprém, pri katerem so bili v postavi vsi trije Slovenci (Gašper Marguč, Dragan Gajić, Blaž Blagotinšek), se je med strelce vpisal le Marguč.

MONTPELLIER HB : TATRAN PRESOV 28:23 (14:14)
Kavtičnik 7, Žvižej 3, Dolenec 1; Rabek 6.

Montpellier je na domačem terenu gostil ekipo Tatran Prešov. Francozom, ki veljajo za favorite v svoji skupini, so se slovaški prvaki enakovredno zoperstavili le v prvem polčasu, ki se je končal z irezultatom 14:14. Slovakom se je predvsem v drugi polovici dvoboja močno poznala odsotnost njihovega kapetana Radovana Pekarja- Pri gostiteljih je blestel Velenjčan Vid Kavtičnik, ki je v mrežo Prešova nasul kar 7 golov in bil s tem najboljši strelec tekme. K visoki zmagi sta pripomogla tudi preostala Slovenca, ki igrata za Mintpellier -Miha Žvižej s tremi zadetki, enega pa je dodal Jure Dolenec.

MOL-PICK SZGED : RHEIN-NECKAR LÖWEN 28:28 (13:12)
Gorbok 6, Šoštarič 3, Gaber 2, St. Skube 2; Schmid 6.

Že na začetku dvoboja med madžarskim Szgedom in nemškim Löwenom je bilo jasno, da sta tekmeca izjemno izenačena. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, prvi polčas pa so dobili igralci Szgeda z minimalno razliko. Vratar Sego je v drugem polčasu branil odlično, svoje pa so prispevali tudi vsi Slovenci, ki igrajo za madžarsko moštvo – Mario Šoštarič je zabil 3 gole, Matej Gaber in Staš Skube pa po 2. Proti koncu se je zdelo, da bo Szged tekmo dobil, saj je nekaj minut pred koncem vodili z 27:25, a je bila nezbranost razlog za končni remi. Tega je postavil Kim Ekdahl du Rietz, ki je 4 sekunde pred iztekom igralnega časa zadel z velike razdalje.
V naslednjem krogu se bo Szged v gosteh pomeril z RK Zagreb, v katerem igrajo tudi trije Slovenci (Cingesar, Skok, Miklavčič). Obe ekipi bosta tako v 2. krogu skušali zabeležiti prvo zmago v tej sezoni Lige prvakov.

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : HC PLINARSKO DRUŠTVO ZAGREB 30:28 (14:13)
Žvižej 7, Janc 5, Poteko 4; Mandalinič 10, Miklavčič 5, Cingesar, Skok.

Več tukaj.

HC MESHKOV BREST : KS VIVE TAURON KIELCE 24:29 (14:11)
Stojković 6, Razgor Ø; Lijewski 6, Zorman 1, Bombač.

Kielce, moštvo aktualnih zmagovalcev Lige prvakov, so na prvi tekmi nove sezone gostovale pri beloruskem Brestu. Tekma se je začela precej presenetljivo, saj so Poljaki v napadu igrali precej neučinkovito in tako dovolili domačinom, da na odmor odidejo s tremi goli razlike (14:11). V drugem polčasu pa je zablestel vratar Ivić, ki je z izjemnimi obrambami v ključnih trenutkih dvignil poljsko ekipo. Tako so igralci Kielc v drugem polčasu prejeli vsega 10 zadetkov in nazadnje zmagali s precej veliko razliko -29:24. Slovenski doprinos k zmagi je dodal še Uroš Zorman z enim golom.

KADETTEN SCHAFFHAUSEN :BJERRINGBRO-SILKEBORG 24:25 (12:10)
Csazar 11, Tominec Ø; Hansen 10, Se. Skube 5.

Schaffhausen je doma izgubil proti danskemu Silkeborgu, po tekmi pa so zaradi treh zaporednih porazov odslovili trenerja Karačića. Zamenjal ga bo Albin Alili. Pri gostih je pet golov zabil tudi slovenski rokometaš Sebastijan Skube. 

THW KIEL : PARIS SAINT-GERMAIN 28:27 (15:15)
Nilsson 5; Gensheimer 10, Stepančić 5, Škof.

Nemški Kiel je v prvem krogu gostil ekipo, proti kateri so minulo sezono odigrali zadnjo tekmo, PSG. Francoski prvaki, ki so podrli rekord v proračunu za novo sezono, so se spotaknili že na uvodni stopnici. Za to je bil zaslužen predvsem veteran na klopi Kiela Christia Zeits, ki je v zadnjih desetih minutah gostujoči ekipi zabil kar štiri gole. Za Parižane je branil Brežičan Gorazd Škof.