26. 11. 2016

Ribničani v velikem slogu v skupinski del pokala EHF

Ribničanom je uspel velik met. V svojem premiernem nastopu na mednarodni sceni so se prebili do skupinskega dela drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini in izločili tekmece iz Temišvara. 

Izbranci Roberta Beguša so pred tednom dni v Romuniji izgubili za pet golov (22:27), na povratni pa zaigrali sijajno in se z zanesljivo zmago 30:19 na koncu s skupnim izidom 52:46 uvrstili v skupinski del pokala EHF.

Gostitelji so tekmo odprli na najboljši možni način. Že po pičlih desetih minutah igre so nevtralizirali zaostanek iz Romunije in povedli s 6:1, nato pa malenkostno popustili, v 20. minuti pa so še vedno imeli prednost štirih golov (10:6). A Begušovi izbranci so sijajno odigrali zadnjih deset minut prve polovice tekme, z granitno obrambo in učinkovito predstavo v napadu so se na odmor podali z naravnost sanjsko prednostjo osmih zadetkov (17:9).

V drugem polčasu niso popustili niti za ped, z disciplinirano igro so do potankosti izpolnjevali vse Begušove napotke in v 40. minuti povišali na +9 (21:12). V zadnji tretjini tekme so Romuni, ki so na prvi tekmi z grobo predstavo pošteno "pretepli" Ribničane, še vedno bili v podrejenem položaju, Ribničani pa so zadnjih deset minut začeli s prednostjo osmih golov (25:17), ki so jo s preudarno igro zanesljivo ubranili. V 55. minuti so povišali na 29:19, po zadnjem zvoku sirene pa si skočili v objem in se skupaj s svojimi privrženci začeli veseliti velikega in zgodovinskega podviga.

V ribniški ekipi sta bila najbolj učinkovita Patrik Leban z devetimi in Nik Henigman s sedmimi zadetki.

POKAL EHF, 3. PREDKROG, POVRATNA TEKMA

Sobota, 26. novembra:
RIKO RIBNICA : POLITEHNICA TEMIŠVAR 30:19 (17:9)
Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 9, Fink 4, Grebenc 3, Knavs 1, Henigman 7, Skušek, Pucelj, Pahulje, Nosan, Kovačič 3, Erak 3, Kljun, Kulenović, Košmrlj.
Politehnica Temišvar: Paius, Milošević 2, Simicu, Neamtu 2, Lasica 3, Savić, Stefan, Marjanović 2, Guranescu, Lazarov 4, Daskaloski, Furak, Pejović 1, Fenici 4, Simović, Santeiu 1.

Sedemmetrovke: Riko Ribnica 2 (1), Politehnica Temišvar 3 (2).
Izključitve: Riko Ribnica 17, Politehnica Temišvar 14 minut.
Rdeči karton: Košmrlj (38.).

PRVA TEKMA

Sobota, 19. novembra:
POLITEHNICA TEMIŠVAR : RIKO RIBNICA 27:22 (14:11)