1. 12. 2016

Članice končale priprave na EP 2016

Slovenska ženska članska reprezentanca je s treningom v celjski dvorani Golovec končala priprave na evropsko prvenstvo 2016, ki bo od nedelje potekalo na Švedskem. Prvi tekmec bo ekipa Srbije.

Pred začetkom zadnjega treninga se je selektor Uroš Bregar, za katerega bo to prvo evropsko prvenstvo na čelu slovenske reprezentance, odločil za seznam 17 deklet, ki jih bo popeljal v Stockholm. Med njimi ne bo vratarke Amre Pandžić in rokometašice na mestu srednje zunanje Ane Petrinje, šestnajsterico s pravico nastopa pa bo določil v Stockholmu. Med prvenstvom lahko vsaka ekipa naredi tri menjave.

Dekleta bodo imela v petek prost dan, na Švedsko pa se bodo podala v soboto v zgodnjih jutranjih urah z ljubljanskega letališča in bodo zvečer opravile tudi prvi trening na lokaciji turnirja. Dvoboj s dvakratno dobitnico medalj s svetovnih prvenstev Srbijo bo v nedeljo, ob 15.15. Na zadnjem treningu so rokometašice za srečo prejele tudi posebne spominske razglednice z njihovimi fotografijami, ki jih je oblikoval Sašo Koren, izdelal Tone Barič, predlagatelj poštnega žiga pa je Gorazd Budal. Vse pisemske pošiljke na pošti Ljubljana 1002 so bile 1. decembra izdane s priložnostnim poštnim žigom.

V pripravljalnem obdobju, ki je v Zrečah trajalo od 21. novembra, je slovenska izbrana vrsta odigrala dve pripravljalni tekmi s Švico in na obeh slavila zmago s sedmimi zadetki razlike, opravila pa je tudi poseben trening s črnogorsko reprezentanco, s katero se je pomerila v kvalifikacijah in, ki bo prav tako zaigrala na prvenstvu stare celine. 

Uroš Bregar, selektor Slovenije:

"V prvem tednu priprav smo se bolj posvečali napadu, v drugem pa smo se popolnoma posvetili obrambi. Pripravili smo se na napadalno kombinatoriko srbske reprezentance in uspelo nam je izpiliti vse podrobnosti ter se pripraviti na nedeljsko tekmo. Tekma proti Srbiji bo naša prva na evropskem prvenstvu in hkrati najpomembnejša, zato smo tudi največ časa posvetili pripravam na njo, medtem ko se bomo na reprezentanci Švedske in Španije pripravljali na prvenstvu. Priprave so bile zelo uspešne, saj smo imeli odlične pogoje, zdaj pa so naše misli že na prvenstvu. Vsi se že veselimo prve tekme proti Srbiji, kaj bo ta prinesla, pa bomo videli."

Nina Jeriček, kapetanka Slovenije:

"Prvi teden priprav za nas ni bil zelo zahteven, saj so bili treningi manj intenzivni. Večji poudarek smo dajali raztezanju, vajam za propriocepcijo, sproščanju, začeli pa smo tudi s kombinatoriko. V drugem tednu smo se že zelo resno začeli pripravljati na rokometašice Srbije, pregledali smo njihovo kombinatoriko in se na njo dobro pripravili. Menim in upam, da bo prav zaradi dobre priprave prva tekma evropskega prvenstva za nas uspešna. Z novimi, mladimi igralkami sem zelo zadovoljna, saj so se izjemno dobro vklopile v ekipo, poleg tega pa so začele tudi prevzemati odgovornost, kar je glede na njihovo mladost pohvalno."

Ana Gros:

"Čeprav se dva tedna priprav sliši veliko, menim, da nam je to pripravljalno obdobje kar hitro minilo. Punce smo vesele, ko smo skupaj in to je tudi eden od razlogov zakaj so nam priprave minile kot bi mignil. Veliko smo trenirale in menim, da smo res optimalno pripravljene na prihajajoče evropsko prvenstvo, ki se ga že vsi zelo veselimo."

Miša Marinček: 

"Če bi vprašali selektorja, bi vam ta verjetno rekel, da so bile priprave prekratke, a z vidika deklet, so bile super. Vse smo si želele, da se po klubskih obveznostih čim prej zberemo. Prvi teden priprav je bil prav zato malce bolj sproščen, saj se že nekaj časa nismo videle in smo to izkoristile tudi za druženje. V drugem tednu priprav je bilo vse skupaj veliko bolj ciljno usmerjeno, saj smo imeli veliko video analiz in priprav na tekmo s Srbijo. Menim, da smo se dobro pripravljali na to evropsko prvenstvo, odgovore o tekm, kako uspešne so bile priprave, pa bo dala že prva tekma."

TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU
(Švedska - Stockholm, Kristianstad, Malmö, Helsingborg, 4. - 18. december 2016)

SKUPINA A (Stockholm):

1. kolo, nedelja, 4. decembra, ob 15.15:
SRBIJA : SLOVENIJA

2. kolo, torek, 6. decembra, ob 20.45:
SLOVENIJA : ŠVEDSKA

3. kolo, četrtek, 8. decembra, ob 18.30:
ŠPANIJA : SLOVENIJA
SEZNAM REPREZENTANTK ZA EP 2016
Polona Barič levo krilo 15. maj 1992 Krim Mercator
Katja Čerenjak krožna napadalka 6. september 1983 Zelene doline Žalec
Teja Ferfolja leva zunanja 20. september 1991 DHB Rotweiss Thun (ŠVI)
Ana Gros desna zunanja 21. januar 1991 Metz Handball (FRA)
Neli Irman desno krilo 7. april 1986 Budučnost (ČG)
Nina Jeriček srednja zunanja 10. april 1984 Krim Mercator
Lea Krajnc leva zunanja 1. april 1993 Zagnos (TUR)
Lina Krhlikar krožna napadalka 29. junij 1989 Frisch auf Gopppingen (NEM)
Barbara Lazović desna zunanja 4. januar 1988 Vardar Skopje (MAK)
Miša Marinček vratarka 18. februar 1985 Krim Mercator
Tamara Mavsar levo krilo 1. april 1991 Vardar Skopje (MAK)
Valentina Panger krožna napadalka 14. januar 1991 Zagorje
Janja Rebolj desna zunanja 29. januar 1993 Zagorje
Tjaša Stanko srednja zunanja 5. november 1997 Zagorje
Sergeja Stefanišin vratarka 19. september 1974 Krim Mercator
Maja Užmah (Šon) leva zunanja 23. februar 1988 Celles sur Belle (FRA)
Nina Zulič srednja zunanja 4. december 1995 Mlinotest Ajdovščina
STROKOVNI ŠTAB
Uroš Bregar selektor reprezentance
Salvador Kranjčič pomočnik selektorja
Branka Jovanovič trenerka vratark
Primož Pori kondicijski trener
Vanja Kralj videoanalitik
Matej Ličen terapevt
Andraž Smolej terapevt
Anja Frešer vodja reprezentance
Anže Blažič predstavnik za odnose z javnostmi
Goran Cvijić generalni sekretar