6. 11. 2017

Velenjčani v torek na dvojni dvoboj z Zagrebčani

V torek bo velenjska Rdeča dvorana gostila nov dvoboj udeležencev Lige prvakov, ki pa bo tokrat štel za točke Lige SEGA Gazprom. Gorenju Velenju se bo ob 20.45 zoperstavila zasedba PPD Zagreba.

V Šaleški dolini si bosta nasproti stali moštvi, ki po šestih tekmah regionalnega tekmovanja premoreta identičen izkupiček. Oboji so zabeležili tri zmage, neodločen izid in dva poraza. Velenjčani pred medsebojno tekmo zasedajo četrto, Zagrebčani pa peto mesto na lestvici.

Navijači črno-rumenih še danes pomnijo začetek decembra 2016, ko so njihovi ljubljenci proti hrvaškim prvakom prikazali suvereno predstavo in na koncu slavili zmago s 27:26. Tudi tokrat imajo v domačem taboru podobne želje, a se zavedajo, da bo potrebno proti ranjenim levom biti sila previden in zbran skozi celotno tekmo. PPD Zagreb, ki ga vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance Kasim Kamenica, namreč v zadnjem obdobju ne beleži najboljših rezultatov. Na šestih tekmah v oktobru je točke zbral le z remijem proti Wisli (28:28) v Ligi prvakov ter z zmago v Skopju proti Metalurgu (32:26) v Ligi SEHA Gazprom.

Najnevarnejši posameznik v zagrebškem dresu na tekmah regionalne druščine je levi zunanji rokometaš Stipe Mandalinić (196 cm, 1992). Ta je na dosedanjih preizkusih mrežo tekmecev zatresel 37-krat, s čimer je trenutno drugi najboljši strelec omenjenega tekmovanja. Z 22 goli (sedemmetrovke 12:12) in 79-odstotno uspešnostjo pri strelih mu sledi desno krilo Zlatko Horvat (179 cm, 1984), 20 jih je dodal še desni zunanji igralec Mario Vuglač (191 cm, 1992). Zagrebška ekipa ima tudi slovenski pridih. Njegovo mrežo uspešno brani slovenski dvojec Matevž Skok (189 cm, 1986)-Urh Kastelic (200 cm, 1996), ki v povprečju zbere slabih 13 obramb na tekmo, medtem ko desni zunanji rokometaš David Miklavčič (195 cm, 1983) okreva po operaciji rame.

V moštvu Gorenja Velenja trener Željko Babić tudi tokrat ne bo mogel računati na pomoč slovenskega reprezentanta Jana Grebenca, ki uspešno okreva po poškodbi gležnja, ter že dalj časa odsotnih Vida Levca in Darka Stojnića.

Že pred obračunom članskih ekip bodo igrišče zagreli mladinci obeh klubov, ki se bodo pomerili na prijateljski tekmi. Velenjski rokometaši, ki po treh letih znova tekmujejo med slovensko prvoligaško druščino, v kateri še ne poznajo poraza, bodo tekmece gostili ob 18. uri. Vstopnine na tekmo mladincev ne bo, prav tako pa bodo imeli prost vstop vsi navijači, ki bodo po tej tekmi ostali v dvorani do začetka dvoboja članskih zasedb.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"PPD Zagreb je kakovostna ekipa, ki v VELUX EHF Ligi prvakov nastopa v zgornjih skupinah. Vodi jo odličen trener, v igri pa v napad prehaja z odlično tranzicijsko igro. Izjemno težko bo ponoviti tako dobro tekmo, kot smo jo odigrali proti Elverumu. Če se želimo nadejati pozitivnega razpleta, bomo morali zadržati osredotočenost skozi celotno tekmo na obeh straneh igrišča."

Matjaž Brumen, rokometaš Gorenja Velenja:
"Tekme si sledijo zelo hitro. V soboto smo v VELUX EHF Ligi prvakov dobro odigrali obračun z Elverumom in si z zmago dodatno okrepili samozavest. Sedaj si želimo tudi skalpa Zagreba. V kolikor nam ta uspe, bo to izredno lep uspeh. Dejstvo je, da hrvaški prvaki trenutno ne beležijo najboljših rezultatov, a tekma nikakor ne bo lahka. Želim si, da bi nas v torek vzpodbujale polne tribune Rdeče dvorane, da s soigralci prikažemo dobro igro ter da se na koncu skupaj veselimo novega uspeha."

LIGA SEHA GAZPROM, 7. KOLO:

Torek, 7. novembra, ob 20.45:
GORENJE VELENJE : PPD ZAGREB (prenos na Šport TV 1)