29. 11. 2017

Urbanscape Loka z visoko razliko premagala Maribor Branik

Rokometaši Urbanscape Loke so na derbiju 12. kola Lige NLB na domačem terenu z 31:21 premagali Maribor Branik. Do zmag tudi Trimo Trebnje in Dobova.

Prvi polčas je v Škofji Loki minil v izenačeni predstavi, druga polovica tekme pa v absolutni prevladi izbrancev domačega trenerja Roberta Beguša. Ti so med 36. in 45. minuto - pri vodstvu 17:15 - naredili delni izid 7:0 in povedli 24:15 ter tekmo odločili sebi v prid. Mariborčani so v drugem polčasu povsem "zmrznili" in doživeli peti poraz v tej sezoni.

V domači ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Aleks Kavčič s sedmimi, v gostujoči pa Gregor Ocvirk s petimi zadetki.

LIGA NLB, 12. KOLO:

Petek, 1. december, ob 19.00:
HERZ ŠMARTNO : DOBOVA 23:29 (13:15)
Močnik 7, Justin 4; Markušić 8, Seferović 7.


TRIMO TREBNJE : JERUZALEM ORMOŽ 29:23 (14:13)
Skol 9, Horžen 6; Žuran 8, Čudič 6.


Miha Kaučič, igralec Jeruzalema Ormoža:

"Na začetku tekme smo si privosčili prevec zgrešenih odprtih metov, zaradi česar so nam domačini pobegnili na pet zadetkov prednosti, do konca polčasa pa smo uspeli vodstvo izničiti na le en gol zaostanka. V drugem polčasu se nismo držali dogovorov ter si privoščili preveč izključitev in tehničnih napak, domači so nadzarovali celi drugi polčas in mirno pripeljali tekmo do konca."

Roman Šavrič, trener Trima Trebnjega:

"Fantom čestitam za današnjo borbo in odlično tekmo. Spet se je pokazalo, da smo zelo nevarni in igramo dobro, če smo kompletni. Ta zmaga je plod cele ekipe, žal pa imam malo slabega priokusa, saj se je poškodoval Urh Brana, ki je odlično branil. Držimo pesti zanj, zdaj bomo igrali tudi za njega."

URBANSCAPE LOKA : MARIBOR BRANIK 31:21 (12:12)
Kavčič 7, Vrbinc 6; Ocvirk 5, Velkavrh in Štumpfl po 3.


Anže Vrhovec, igralec Urbanscape Loke:

"Današnja tekma je bila zelo zanimiva, končni rezultat je zelo dober za našo ekipo. Na začetku tekme ni kazalo, da bi lahko prišli do take razlike, vendar smo pokazali svojo odliko, borbenost v domači dvorani in srčnost ter sami sebi dokazali, da v dvorani Poden težko oddamo točke. Po tej tekmi smo z glavo že na torkovi pokalni tekmi z MRK Dobova, ki se igra prav tako v dvorani Poden in tudi na tej tekmi je naš imperativ zmaga. Če povzamem današnjo tekmo, tekma je bila zanimiva in napeta, fantje so zelo dobro odigrali skozi celotno tekmo, predvsem smo igrali hitro in s tem prišli do visoke zmage. Še vedno pa je potrebno popraviti par stvari, zato nas v prihodnjih dneh čakajo še naporni treningi."

Marko Šibila, trener Maribora Branika: 

"Naleteli smo na zelo razpoloženega tekmeca, ki si ji bolj želel zmage kot mi. V drugem delu prvega polčasa smo še nekako uspeli sestaviti našo igro, v drugem polčasu pa smo na terenu delovali preveč mlačno in brezidejno. To je znala ekipa Urbanscape Loke izkoristiti in si je priigrala visoko prednost in do konca se nismo več uspeli pobrati. Poraz zagotovo ni prijeten, vendar moramo gledati naprej pozitivno in stvari postaviti stvari na pravo mesto za tekme, ki so še pred nami."

Sobota, 2. decembra, ob 19.00:
RIKO RIBNICA : KRKA

Blaž Nosan, igralec Rika Ribnice:

"V soboto k nam prihaja ekipa iz Novega mesta. Čaka nas zelo težko delo, vendar bomo naredili vse, da zmaga ostane doma. Motivacije ne bo manjkalo, saj imamo še “neporavnane” račune s prve tekme v Novem mestu. Pričakujem tudi bučno podporo s tribun, saj bi nam ta prišla še kako prav."

David Ban, igralec Krke:

"Po porazu z Urbanscapom Loko odhajamo na težko gostovanje v Ribnico. Tekmec je kakovosten, a vseeno premagljiv, kar smo dokazali že doma. Treniramo dobro in nimamo težav s poškodbami, tako da se nadejamo dobre predstave z naše strani. Če bomo igrali disciplinirano in se držali naših dogovorov, lahko računamo na nove točke ki jih še kako potrebujemo."

KOPER 2013 : LL GROSIST SLOVAN