6. 1. 2017

Stekle priprave na jubilejni 25. Eurofest in 4. Koper Handball Cup 2017

Športna agencija Eurofest d.o.o. v sodelovanju z Mestno občino Koper in Rokometno Zvezo Slovenije pripravlja 4. mednarodni velikonočni rokometni turnir - Koper Handball Cup (od 14. do 16. april 2017) ter jubilejni 25. EUROFEST (od 3. do 8. julij 2017 ). Mesto Koper, je po končanem tretjem Velikonočnem rokometnem turnirju – KOPER HANDBALL CUP, na katerem je sodelovalo 92 ekip iz 7 držav, dokazalo, da je edinstveno mediteransko mesto, ki ponuja odlične pogoje za organizacijo tako množične prireditve: številne vrhunske dvorane in široka paleta nastanitvenih kapacitet (razdalja med igrišči in nastanitvami je maksimalno 2 km).

Na 25. jubilejnem Eurofestu pričakujejo okoli 160 ekip z vsega sveta
Nedvomno, da gre za tradicijo, ki je dobila svoje mesto na Slovenski obali, v Kopru, kar tudi dokazujejo številčno vzpodbudne prijave, s čimer lahko že sedaj potrdijo, da bosta to tudi v letu 2017, dve največji športni prireditvi v slovenskem in tudi mednarodnem merilu.

Kdo lahko nastopa?
Na tekmovanju Koper Handball Cup lahko sodelujejo različni klubi, društva, šole, regijske selekcije oz. nacionalne selekcije -  ekipe v kategorijah (dečki, deklice): letnik 2007 in mlajši (mini rokomet), letnik 2006 in mlajši (mini rokomet), letnik 2005 in mlajši, letnik 2004 in mlajši, letnik 2003 in mlajši, letnik 2002 in mlajši, letnik 2000 in mlajši, letnik 1997 in mlajši.

Na Eurofestu se bodo pomerile moške in ženske ekipe v naslednjih kategorijah:  letnik 1997, 2006, 2005,2004, 2003, 2002, 2000, 1997 in seniorji.

Kaj so novosti?
Za jubilejno športno prireditev Eurofest 2017 organizator pripravlja kar nekaj novosti, s katerimi bodo popestril že tradicionalni 25. rokometni festival. Ena od teh bo tekmovanje v rokometu na invalidskih vozičkih.  Rokomet na invalidskih vozičkih je športna panoga invalidov, ki se v zadnjih nekaj letih v nekaterih evropskih državah hitro razvija. Ne samo da je postal rekreativen šport, ponekod že igrajo prvenstvene in mednarodne tekme. Gre za športno panogo, ki bo zagotovo v naslednjih letih še bolj napredovala, saj je rokomet po svetu zelo priljubljen, rokomet na invalidskih vozičkih pa se je izkazal kot dinamična igra, ki bi lahko navduševala gledalce tudi v Kopru.

V sklopu 25. Eurofesta, bodo vzporedno organizirali tudi zanimiv turnir v rokometu na mivki - tekmovanje v BEACH HANDBALLU. Udeleženci in ljubitelji rokometa pa seveda lahko pričakujejo tudi številne druge novost in presenečenja.

Odlične reference. Številne prijave. Pričakujemo več kot 3000 gledalcev.
Tako rokometni turnir EUROFEST, ki se uvršča med najkakovostnejše in najatraktivnejše rokometne festivale na svetu in je eden od treh referenčnih turnirjev EHF, kot tudi KOPER HANDBALL CUP sta namenjena kategorijam od mini rokometa do članskih selekcij. To sta več kot samo rokometna turnirja, sta tako športni in družabni prireditvi, ki ju prežema  posebna energija, zaznamujejo strast, čustva, tekmovalnost, zabava in množičnost.

Pri prijavah na 25. Eurofest letos beležijo neverjetno število prijav iz Francije! Več kot 50 udeležencev bo nastopalo iz »Rokometne šole NIKOLE KARABATIČA«, ki bo sodelovala s kar štirimi ekipami! Trenutno je prijavljenih že okoli 50 ekip iz Belgije, Danske, Francije, Češke, Norveške, Švedske, Slovenije in Tajvana. Preko 3000 udeležencev z vsega sveta bo s svojo  pozitivno energijo in mladostno razigranostjo, dalo v začetku julija Kopru poseben pečat in bistveno popestrilo mestni utrip. Kot rečeno pričakujejo več kot 160 ekip iz  Evrope, Azije, Amerike in Afrike. Pri  KOPER HANDBALL CUP-u je trenutno prijavljenih preko 40 ekip iz Avstrije, Češke, Nemčije, Hrvaške, Italije, Slovaške in Slovenije. Pričakujejo okoli 100 ekip še iz BiH, Srbije, Avstrije, Hrvaške, Litve, Makedonije, Črne Gore, Madžarske, Češke.

Tekmovanje bo potekalo na 8 igriščih
Tekmovanja bodo potekala na 8 igriščih, središče vsega dogajanja pa bo v Športno rekreativnem centru Bonifika, kjer nudita dvorani Osnovne šole Koper in Arena Bonifika mladim športnikom odlične pogoje. Osrednje prizorišče (igrišče s talno podlago, tribunami, reflektorji ...) 25. Eurofest bo tudi tokrat na Ukmarjevem trgu, kjer bodo čez dan potekale zanimive tekme, zvečer pa bodo organizirane razne zabavne in družabne prireditve, ki so namenjene povezovanju mladih.

Vse ekipe bodo nastanjene v koprskih hotelih, hostlih, v dijaškem domu in osnovnih šolah, tako da bodo imeli udeleženci do vseh prizorišč le nekaj minut hoje.

Zakaj se udeležiti 4. KOPER HANDBALL CUP-a in 25. Eurofesta?
Udeležencem tovrstna rokometna druženja in športna udejstvovanja prinašajo bogate izkušnje. Fantje in dekleta se lahko pomerijo s svojimi vrstniki iz drugih držav, se primerjajo med seboj in odigrajo kakovostne tekme. Poleg tekem, kar je glavni namen, sta velikonočni turnir in poletni festival idealni priložnosti za navezovanje novih stikov z igralci in igralkami drugih klubov. Da se bodo udeleženci lahko po napornih tekmah tudi sprostili in uživali organizator pripravlja pestra družabna srečanja (otvoritvena slovesnost, disco party, izbor miss in mister, karaoke, kulinarični večeri, glasbeni nastopi, tržnica, družabni večer za trenerje …). Glede na to, da ekipe igrajo samo v dopoldanskem oz. popoldanskem času, bodo imele dovolj prostega časa tudi za oglede bližnjih turističnih znamenitosti (Piran, Portorož, Izolo, Postojnsko jamo, Ljubljano, Bled, Benetke ...). Skratka, kar nekaj razlogov je, zakaj se udeležili in ne zamudili tako prijetnega druženja, ki lahko veliko doprinese športniku, ki želi napredovati v svoji igri. 

Tudi turistična promocija
Nedvomno, da so tovrstni športni dogodki tudi turistična promocija za Slovensko obalo in kajpak tudi priložnost za zaslužek mnogih ponudnikov blaga in storitev v mestu, kjer se bodo v glavnem zadrževali športniki. Koper nudi odlične pogoje za izvedbo tako pomembne manifestacije kot je Eurofest in Koper cup. Največja prednost turnirja je zagotovo majhna razdalja med nastanitvami, športnimi objekti in plažami. Da o igranju v lepem okolju ob morju, v urejenih športnih infrastrukturah, ne govorimo. Udeleženci festivala se lahko med eno tekmo in drugo tudi osvežijo v morju.

Več informacij (program, prijava, roki …) o Eurofestu in Koper Handball Cup-u lahko dobite na spletni strani www.eurofest.si.
Spremljajte nas lahko tudi na Facebook strani: Eurofest in Koper Handball Cup. Za vaša vprašanja smo dosegljivi na e-naslovu info@eurofest.si.