5. 1. 2017

Slovenija prispela v Toulouse in opravila prvi trening

Članska rokometna reprezentanca, ki jo čez en teden čaka prva tekma na svetovnem prvenstvu v Franciji, je prispela v Toulouse, kjer se bo že v petek pomerila proti gostiteljem in petkratnim svetovnim prvakom.

Izbranci Veselina Vujovića, ki je v Francijo popeljal 17 rokometašev, so v Touluse prispeli v zgodnjih popoldanskih urah prek Zagreba in Münchna, se nastanili v hotel v neposredni bližini centra ter preizkusili dvorano. V športnem objektu, ki sprejme 4.500 gledalcev, je v dresu Fenix Toulousa štiri sezone igral tudi krožni napadalec Miha Žvižej, trenutno član Montpellierja.

Ekipi sta se nazadnje pomerili na svetovnem prvenstvu v Katarju pred dvema letoma, na katerem so Francozi v četrtfinalu zmagali z 32:23, zadnjo zmago pa je proti galskim petelinom Slovenija zapisala 4. aprila 2014 na pripravljalni tekmi v Aalborgu (27:26). To bo prva izmed dveh pripravljalnih dvobojev proti Francozom pred začetkom turnirja, drugi bo v nedeljo ob 17.00 v Montpellierju.

Marko Bezjak:

"Na prvi pripravljalni tekmi proti Franciji v Toulousu je pomembno predvsem, da občutimo vzdušje v polni dvorani, ki nas bo morda čakalo tudi na svetovnem prvenstvu, obenem pa tudi, da poskušamo čim bolje odigrati vse, kar smo trenirali v dozdajšnjem delu priprav. Proti Francozom, ki so fizično zelo močni, bo prikazati dobro obrambo."

ČLANI, PRIPRAVLJALNI TEKMI

Touluse, petek, 6. januarja, ob 19.30:
FRANCIJA : SLOVENIJA

Montpellier, nedelja, 8. januarja, ob 17.00:
FRANCIJA : SLOVENIJA