6. 1. 2017

Slovenski rokometaši drago prodali svojo kožo v Toulousu

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na drugi pripravljalni tekmi pred SP 2017 v Toulousu s 27:29 (13:13) izgubila proti Franciji, a prikazala igro, ki obeta.

Slovenija se je pred 4000 gledalci v Toulousu predstavila v lepi luči, v dvoboju proti aktualnim svetovnim prvakom in olimpijskim podprvakom je drago prodala svojo kožo. Večji del tekme je bila povsem enakovredna favoritom na bližnjem svetovnem prvenstvu v Franciji, v 48. minuti pa so si Slovenci celo priigrali dva gola prednosti (22:20). Sedem minut pred koncem dvoboja so jih Francozi ujeli in izenačili na 25:25, v prelomnih trenutkih dvoboja pa je bilo več preudarnosti na strani gostiteljev, pri katerih je bil še posebej razpoložen Kentin Mahe s 13 doseženimi goli.

Na današnji tekmi je močan udarec v mišico prejel Miha Zarabec, tako da je njegov nastop na nedeljski tekmi v Montpellieru pod vprašajem, a poškodba ni hujše narave.

Za Slovenijo je bila to druga pripravljalna tekma pred začetkom svetovnega prvenstva med 11. in 29. januarjem v Franciji. Na svoji prvi pripravljalni tekmi v Brežicah je visoko premagala Savdsko Arabijo z 31:19, tretjo pripravljalno tekmo pa bo igrala v nedeljo, ko se bo v Montpellieru znova pomerila s Francijo. Tekma se bo začela ob 17.00.

Slovenija bo v prvem delu svetovnega prvenstva igrala v Metzu, kjer se bo pomerila z Angolo, Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo.

Veselin Vujović, selektor Slovenije:

"Moji izbranci se enostavno ne smejo več zadovoljiti z minimalnimi porazi proti velikim ekipam, temveč se morajo naučiti, da jih tudi premagajo. Večji del tekme smo nadzorovali tekmece, nato pa v prelomnih trenutkih dvoboja sprožili nekaj strelov iz neizdelanih položajev, ki so nas na koncu stali zmage. Sodnika sta bila nekoliko pristranska, a to je na takšnih tekmah povsem razumljivo. Upam, da se bodo fantje iz današnjega poraza kaj naučili, to bomo videli že v nedeljo v Montpellieru ali pa na svetovnem prvenstvu. Vedeti morajo, da v končnicah ne potrebujemo junakov, temveč disciplinirano in odgovorno igro. Le v tem primeru bomo napredovali, v nasprotnem primeru bomo v resnih težavah."

Marko Bezjak:

"Predstavili smo se v lepi luči. Večino tekme smo igrali po dogovoru, obramba je bila na visoki ravni, še vedno pa so malenkosti, ki jih moramo popraviti. V končnici dvoboja smo naredili nekaj neizsiljenih napak, po njih smo prejeli nekaj lahkih golov. Izgubili smo, a za to obdobje smo prikazali kar dober rokomet in gremo optimistično naprej."

ČLANI, PRIPRAVLJALNA TEKMA

Petek, 6. januarja:
FRANCIJA : SLOVENIJA 29:27 (13:13)
Francija: Remili 1, Nyokas, Narcisse, Gerard, N. Karabatić 6, Mahe 13, Omeyer, N'Guessan 1, Accambray, Abalo 1, Sorhaindo 1, Guigou 1, L. Karabatić 4, Fabregas, Claire, Dipanda 1, Porte, Lenne.
Slovenija: Skok, Blagotinšek, Henigman 4, Marguč 3, Kavtičnik 2, Janc 2, Dolenec 4, Cingesar 2, Poteko, Miklavčič, Kodrin 1, Gaber 2, Bezjak 4, Zarabec 2, Mačkovšek 1, Lesjak, Kastelic.