7. 1. 2017

Pred Slovenci drugi obračun proti Francozom

Le dva dni po prvi pripravljalni tekmi slovenske moške članske reprezentance proti gostiteljem svetovnega prvenstva Francozom, je na sporedu povratni dvoboj, ki bo danes ob 17.00 v Montpellierju.

V mesto na jugu Francije, ki je od Toulousa oddaljen tri ure, so Slovenci prispeli nekaj minut čez dvanajsto in se namestili v hotel tik ob dvorani za treninge. Prvega so opravili v večernih urah, na njem pa je zaradi udarca na prvi tekmi proti Francozom po posebnem programu treniral Miha Zarabec, ki v nedeljo ne bo v postavi.

V Montpellierju, kjer se bosta ekipi srečali prvič doslej, organizatorji znova pričakujejo polno dvorano, ki sprejme prek 8.000 gledalcev in, ki bo na svetovnem prvenstvu gostila tekme osmine in četrtfinala. Ta je tudi dom istoimenskega rokometnega kluba, katerega dres v tej sezoni nosijo Jure Dolenec, Vid Kavtičnik in Miha Žvižej, v preteklosti pa tudi Matej Gaber in Borut Mačkovšek.

Prvi dvoboj v Toulousu so po izjemno izenačeni tekmi, v kateri sta se ekipi precej izmenjevali v vodstvu, dobili Francozi (27:29), ki so bili bolj zbrani v zaključku tekme. 

Vid Kavtičnik:

"Čudno bi bilo, če bi drugo tekmo proti Francozom odigrali slabše, zato moramo biti še toliko bolj osredotočeni in se zavedati, da bodo Francozi dvoboj poskušali dobiti prej, kot to v Toulousu. Pričakujem velik pritisk od začetka in če ga bomo zdržali, bomo parirali tako kot v petek, v nasprotnem primeru pa imamo lahko nekaj več težav. Mislim, da smo kakovostni, da smo prvo tekmo odigrali dobro in da ni razloga, da ne bi to ponovili tudi v nedeljo."

ČLANI, PRIPRAVLJALNA TEKMA

Nedelja, 8. januarja, ob 17.00:
FRANCIJA : SLOVENIJA

Prva tekma, petek, 6. januarja:
FRANCIJA : SLOVENIJA 29:27 (13:13)
Francija: Remili 1, Nyokas, Narcisse, Gerard, N. Karabatić 6, Mahe 13, Omeyer, N'Guessan 1, Accambray, Abalo 1, Sorhaindo 1, Guigou 1, L. Karabatić 4, Fabregas, Claire, Dipanda 1, Porte, Lenne.
Slovenija: Skok, Blagotinšek, Henigman 4, Marguč 3, Kavtičnik 2, Janc 2, Dolenec 4, Cingesar 2, Poteko, Miklavčič, Kodrin 1, Gaber 2, Bezjak 4, Zarabec 2, Mačkovšek 1, Lesjak, Kastelic.